Gemeente Zijpe


2008-08-20 Opening Zwanenplein
.

Knallende opening van het Zwanenplein met spelletjes, zeskamp en barbecue op 24 augustus

Door constructieve samenwerking tussen de werkgroep Zwanenplein, de evenementencommissie de Herboren Toren en de jongeren van Burgerbrug is het eindelijk zover: de officiële opening van het Zwanenplein en de zeskamp op 24 augustus!!

De dag zit vol met leuke evenementen voor jong en oud. Om elf uur wordt allereerst het Zwanenplein officieel geopend door wethouder Ben Blonk. Schietvereniging De Vrijheid uit Den Helder zal deze opening knallend ondersteunen. Daarna kunnen er op het plein Oud-Hollandse spelletjes worden gedaan, is er een springkussen en wordt er een pannatoernooi georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de oudere jeugd. Zij hebben met elkaar een zeskamp in elkaar gezet welke gehouden zal worden op het sportveld. Voor alle opgegeven teams zal de middag in het teken staan van activiteiten als rodelen, buikschuiven, superballen en skilopen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue op het Zwanenplein met een leuke muzikale omlijsting.

Al deze festiviteiten komen voort uit een project dat de gemeente in augustus 2007 gestart is ter bevordering van de leefbaarheid in Burgerbrug. PRIMO nh heeft de opdracht gekregen om dit project uit te voeren. Een concrete actie hierin was het bevorderen van de woon- en leefsituatie rondom het Zwanenplein. Daarnaast zijn er bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners van het dorp en is er een klankbordgroep in het leven geroepen. De klankbordgroep zal binnenkort de dorpsagenda presenteren waarin de overige activiteiten voor nu en de komende jaren in beschreven staan. De inhoud van de dorpsagenda is gebaseerd op de behoeften en wensen van de bewoners die tijdens de bewonersavonden naar voren zijn gebracht. De activiteiten op 24 augustus vormen onderdeel van deze dorpsagenda.

Graag willen we hierbij iedereen uitnodigen op 24 augustus te komen kijken naar de feestelijkheden op het Zwanenplein en het sportveld in Burgerbrug! We hopen op een gezellige en sociale dag met volop zon en feestelijkheid!!!