Nederlandse Tafeltennisbond


Eredivisie (23/24 augustus): Nederlaag voor landskampioen AA-Drink/FVT in openingsweekend

Landskampioen AA-Drink/FVT (heren) heeft in het openingsweekend van de Eredivisie tafeltennis verloren van Pecos uit Oegstgeest (3-4). De Rotterdammers wisten zaterdag wel te winnen van Bultman/Smash'70 (6-1). De eerste koploper bij de vrouwen is Dozy Den Helder/Noordkop.

Danny Heister bleef namens AA-Drink/FVT in al zijn vier enkelspelpartijen in het eerste weekend ongeslagen. Met Barry Wijers moest hij tegen Pecos wel verrassend een nederlaag in het dubbelspel incasseren. Merijn de Bruin en Bob Franssen zegevierden namens Pecos. Omdat het tweetal ook allebei een enkelpartij won en Milan Stepanovsky eveneens Jeroen Kivits wist te verslaan, boekte het team uit Oegstgeest de uitzege. Zaterdag moest Kivits de enige verliespartij tegen Bultman/Smash'70 (6-1) incasseren. Hij werd geklopt door Boris de Vries.

OpenLine/Westa was in Harkstede met 5-2 te sterk voor promovendus Messchendorp Pallet. Martijn de Vries en Daan Sliepen maakten elk twee punten voor de Limburgers. Het vijfde punt kwam op naam van Casper ter Lüün die Erik van der Greft versloeg. Jan Tammenga (winst op Ter Lüün) en het dubbel (Gert Kobes/Tammenga) scoorden voor de thuisclub.

Bij de dames kende een sterk gewijzigd Dozy Den Helder/Noordkop een goede seizoensstart. Promovendus SKF werd met 6-1 verslagen. Het enige punt voor de club uit Veenendaal werd gemaakt door Renate Guitjens die Rianne van Duin versloeg. Aan de kant van de thuisploeg bleven Zhang Yun en Ana Gogorita ongeslagen.

Zondag boekten de dames van AA-Drink/FVT in hun openingsduel een zege. Ze versloegen in eigen huis Amsterdam'78 met 4-3. Kimberly 't Hooft zorgde voor twee Rotterdamse punten. Ook Sabine Larmene en het dubbel zegevierden. Bij Amsterdam'78 wonnen alledrie de speelsters (Tessa van Dijk, Heleen Hop en Maaike van de Pavoordt) één enkelpartij.

Stand Eredivisie Heren (per 24 augustus) Zie het origineel