Ingezonden persbericht

HO-PIN TUNG NEGENDE

IN GP2-RACE VALENCIA

Ho-Pin Tung heeft de tweede GP2-race van dit weekend door de straten van Valencia met een negende plaats beëindigd. De jonge Chinees was van een 23ste plek gestart en sprak na afloop van een goed resultaat in een chaotische race, waarin veel uitvallers het zwart wit geblokt niet zagen. De kwalificatie en de eerste race, op zaterdag, verliepen minder positief voor Ho-Pin Tung. De kwalificatie bracht hem de 22ste startpositie en in de eerste race was hij betrokken bij een gecompliceerde crash in de eerste ronde, die het einde van zijn race betekende.

'Ik had veel meer van het weekend verwacht, de kwalificatie heeft me de das omgedaan,' verklaart Ho-Pin. 'In de kwalificatie wilde ik teveel, wilde ik het te goed doen. In Race 1 had ik een goede start, maar al in de derde bocht kwam ik klem te zitten tussen Yamamoto en de muur. Yamamoto kwam steeds dichter bij en de muur week niet. Dit was einde race, zeker toen ik ook nog eens van achter werd aangereden.'

De race op zondag door de straten van Valencia maakte veel goed. 'Het team heeft fantastische werk verricht, door in de nacht de zwaar beschadigde Trident weer raceklaar te krijgen,' aldus Ho-Pin Tung. 'Ik had weer een heel goede start, maar er was gedrang, waardoor ik moest uitwijken. Maar toch, na de eerste ronde lag ik dertiende en had ik dus tien plaatsen goed gemaakt. Verder heb ik een steady race gereden, de auto was goed, al had ik wel weinig grip. Ik kon goed aanvallen, heb nog twee concurrenten verschalkt.' Ho-Pin Tung kwam als tiende over de finish, wat later werd omgezet in een negende positie in de officiële uitslag, omdat Filipi en tijdstraf kreeg opgelegd.

Valencia, Spanje, 24 augustus 2008.

---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht