Gemeente Beek


4 Avondwandelingen en 25 jaar gemeente Beek

25 Jaar geleden, bij de gemeentelijke herindeling van 1982, kwam de gemeente Beek tot stand. Dat was ook het moment dat het IVN Spaubeek de vereniging voor natuur en milieu educatie haar naam aanpaste aan het nieuwe werkgebied binnen de gemeente Beek en haar naam veranderde in IVN Spau-Beek. Om dit opnieuw te benadrukken gaat het IVN Spau-Beek samen met de gemeente 4 avondwandelingen organiseren, waarbij gebruik gemaakt gaat worden van de wandelingen van het wandelroutenetwerk van de gemeente Beek. In de folder daarvan lezen we: Het Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waarden; einde citaat.

Tijdens de wandelingen zullen gidsen van t IVN een aantal van deze cultuurhistorische- en natuurlijke waarden onder uw aandacht brengen middels vertelmomenten. De wandelingen zijn op 4 opeenvolgende avonden in de laatste week van augustus. Terug van vakantie een uitstekende gelegenheid om eens lekker te wandelen en te genieten van ons mooie buitengebied. De wandelingen zijn ongeveer 7 km en duren, inclusief een pauze met versnapering, 2 à 2 ½ uur. Elke avond is het vertrek om 19.00 uur. U kunt 1 avond meelopen, maar uiteraard ook alle 4 de avonden en er op deze manier een avondvierdaagse van maken. Het gemeentebestuur zal de 1e wandeling officieel doen starten en zoveel mogelijk meelopen bij elke wandeling, en deze zijn op:


* Maandag 25 augustus 2008

1e wandeling van de vier avondwandelingen in en rond Beek, de Kelmonderbosroute. Vertrek bij het gemeentehuis te Beek om 19.00 uur.


* Dinsdag 26 augustus 2008

2e wandeling van de vier avondwandelingen in en rond Beek, de Genhoutroute. Vertrek bij restaurant Aan de Meule, Schimmerterweg 17 om 19.00 uur.


* Woensdag 27 augustus 2008

3e wandeling van de vier avondwandelingen in en rond Beek, de Spaubeekroute. Vertrek op de Markt te Spaubeek om 19.00 uur.


* Donderdag 28 augustus 2008

4e wandeling van de vier avondwandelingen in en rond Beek, de Vrouwenbosroute. Vertrek bij De Haamen, De Haamen 1 om 19.00 uur.

Zie www.ivnspaubeek.nl voor verdere informatie of bel 046-4435549.