Provincie Limburg

Persberichten

Wegwerkzaamheden N278 tussen Nijswiller en Lemiers Vanaf maandag 25 augustus starten werkzaamheden aan de provinciale weg N278: tussen de aansluiting N281 onderaan de Nijswillerberg (aansluiting met N281) en de kom Lemiers.

Deze werkzaamheden het vervangen van een asfaltlaag - duren ongeveer één week en vinden plaats in de avond- en nachtelijke uren (tussen 19.00 uur s avonds en 6.00 uur s morgens). Bedrijven aan deze weg zijn overdag gewoon bereikbaar.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Mechelen en Vijlen of kan de route A4-A76-A79 tussen Vaals en Maastricht volgen.

De omleidingsroute is al in gebruik voor de werkzaamheden bij Mamelis, waarmee op 12 augustus is gestart. Op deze locatie wordt niet alleen de N278 onder handen genomen, maar ook de gemeentelijke Mamelisserweg. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een apart voet- en fietspad, het plegen van onderhoud aan de wegconstructie en het verbeteren van de afwatering van de Mamelisserweg. Volgens de huidige planning is de Mamelisserweg vanaf oktober 2008 gereed waarna deze weg nog enkel weken afgesloten zal blijven vanwege de aanleg van de rotonde op de aansluiting van de N278 op de Mamelisserweg.

De komende maanden vinden meerdere reconstructies plaats op de route van Maastricht- Vaals tussen Lemiers en Wittem. Omdat de verkeer dat vanuit Maastricht naar Vaals/Aken rijdt het beste als alternatieve route de snelweg kan kiezen, staan inmiddels in Maastricht al omleidingsroutes aangegeven. Met borden maakt de provincie kenbaar dat in de periode 12 augustus 2008 tot en met 1 mei 2009 met onderbrekingen - de nodige verkeershinder te verwachten valt. Bedrijven en instellingen aan de werkvakken blijven bereikbaar, maar enige filevorming is niet uitgesloten. Weggebruikers die deze willen ontlopen kunnen het beste de aangeven omleidingsroutes volgen.

De werkzaamheden betekenen voor de weggebruiker overlast, maar uiteindelijk zullen ze leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en afwikkeling van het verkeer. De Provincie gaat de weggebruiker hier uitgebreid over informeren. Via de media wordt regelmatig gecommuniceerd welke werkzaamheden er voor de komende weken staan gepland, zodat de weggebruiker zelf een inschatting kan maken of hij gebruik wil maken van de omleidingsroutes.

19-8-2008 14:30