Gemeente Urk

Informatiebijeenkomst ´playgrounds´ De Vlechttuinen

Eind mei 2008 heeft de gemeenteraad besloten tot de aanleg van playgrounds voor de jeugd op het terrein tussen sporthal de Vlechttuinen en het Centrum Eerstelijns Gezondheidszorg Het Dok. Voor buurtbewoners en andere betrokkenen wordt op maandag 25 augustus aanstaande om 19.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te Urk.

Succes

Vanwege ruimtegebrek zijn er voor de grote groep jeugd op Urk niet veel locaties waar ze in hun vrije tijd buiten teamsporten zoals basketbal en voetbal kunnen beoefenen. Stichting Sport Promotie Urk heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om sportveldjes in het Wilhelminapark, achter het gemeentehuis, aan te leggen. Het project is een groot succes geworden; er wordt volop gevoetbald en gebasketbald door de jeugd. De sportvelden voorzien dus in een grote behoefte.

Vlechttuinen

Het succes van de sportvelden in het Wilhelminapark heeft er toe geleid dat de gemeenteraad besloten heeft om soortgelijke playgrounds ook in de Vlechttuinen aan te leggen. Gemeente Urk wil sporten/bewegen zo veel mogelijk stimuleren. Na zorgvuldige voorbereidingen heeft de politiek in mei j.l. een besluit genomen om op de locatie Vlechttuinen twee speelvelden te realiseren. Momenteel wordt de uitvoering van dit project voorbereid.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst van maandag 25 augustus aanstaande zullen de aanwezigen worden geïnformeerd over de procedure, de exacte locatie, de uitvoering en de materialen die gebruikt zullen worden. Door middel van een presentatie wordt getoond hoe de speelvelden aan de Vlechttuinen er uit gaan zien en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.