Provincie Limburg

Persberichten

Platteland in Uitvoering zet Limburg in de kijker Nieuwe tv-serie op L1

De nieuwe L1 tv-serie 'Platteland in Uitvoering' neemt de kijker mee naar ludieke, innovatieve en interessante projecten op het gevarieerde Limburgse platteland. Iedere maandagavond zendt L1 deze serie uit om 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 uur. Presentator Rob Meurders spreekt met diverse gasten die hún interessante project toelichten voor de camera.

In de eerste aflevering op maandagavond 25 augustus aanstaande staat de Landschapsvisie Zuid-Limburg centraal. Deze visie is opgesteld door Wageningen Universiteit en Provincie Limburg en is een inspiratiebron voor de inrichting van dit unieke landschap.
Rob gaat in Valkenburg kijken naar het project Kademuren Valkenburg. De kademuren van de Geul worden hersteld en het Waterschap Roer en Overmaas legt uit wat hier allemaal voor nodig is en laat het indrukwekkende eindresultaat zien.
Vervolgens brengt Rob een bezoek aan Hoeve Printhagen in Beek. Deze monumentale hoeve wordt momenteel gerestaureerd. Eigenaar en melkveehouder Bruls was eerder werkzaam op een locatie midden in het dorp, maar kon niet uitbreiden door stankoverlast van zijn eigen bedrijf. Door samen met de Provincie Limburg de vervallen monumentale hoeve, die buiten het dorp ligt, te kopen, kan het melkveebedrijf alsnog uitbreiden en blijft een prachtig pand bestaan. In iedere aflevering zal De favoriete plek van aan bod komen. Deze plekjes in Limburg zijn zeer zeker de moeite waard om te bezoeken, de bijbehorende achtergrondinformatie wordt op de website www.plattelandinuitvoering.tv geplaatst.
Als laatste brengt Rob een bezoek aan het verrassende Jekerdal in Maastricht, een uniek stuk natuur dat de binnenstad van Maastricht verbindt met het Maastrichtse buitengebied. Peter Alblas van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Maastricht (CNME) laat zien hoe de natuur hier is ingericht, hoe scholieren hiervan kunnen leren, hoe het stadspark verandert en welke rol de Jeker hierin speelt. Voor meer informatie over educatieve projecten in het landelijk gebied, www.plattelandinuitvoering.tv/scholen.

Deze projecten maken deel uit van Platteland in Uitvoering, het beleidsprogramma van de Provincie Limburg rondom plattelandsontwikkeling. De Provincie Limburg heeft in samenwerking met L1 de nieuwe tv-serie ontwikkeld.

21-8-2008 10:46