Gemeente Venlo


Informatieavond Natuurpark Klingerberg

21-8-2008

Op maandagavond 25 augustus organiseert de gemeente Venlo een informatieavond over het ontwerp voor het Natuurpark Klingenberg. De bijeenkomst is in de Boostenhof in de Boekend. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur met een presentatie. Hierna is gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tot ca. 21.00 uur.

Met de komst van de nieuwe A73-Zuid is de oude provinciale weg ten westen van Blerick opgeheven. Tussen de wijk Klingerberg en de nieuwe rijksweg ligt nu een lege zone. In de in 2005 vastgestelde Integrale Natuurvisie Regio Venlo is een streefbeeld voor deze zone opgenomen. Het plan is om deze zone om te vormen naar een natuurpark dat ook volop gelegenheid geeft voor spel: kortom een stedelijk uitloopgebied. Bovendien moet het nieuwe park ook een belangrijke rol gaan spelen als "natuurlijk luchtfilter".

Graag willen we u tijdens de informatieavond laten zien hoe we de plannen hebben ontwikkeld. En natuurlijk zijn we erg benieuwd naar uw reacties op dit ontwerp. Er is namelijk nog ruimte voor ideeën of aanpassingen voor de invulling op detailniveau.

Na de informatieavond wordt het ontwerp uitgewerkt in een zogenaamd bestek. Het is de bedoeling om in het najaar te starten met de concrete realisatie van het project. De verwachting is dat het park uiterlijk in 2010 volledig is gerealiseerd.

Gemeentelijke herindeling