Abvakabo FNV maandag in actie voor thuizsorg

22/08/2008 14:17

ABVAKABO FNV

De vakbond vraagt de minister om een reactie op wmo, awbz en topsalarissen van zorgbestuurders.

Aanstaande maandag om 12.00 uur voert Abvakabo FNV samen met honderden medewerkers in de thuishulp actie bij het gemeentehuis van Doetinchem. Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt die dag een bezoek aan de wmo-winkel van het gemeentehuis waar ook alle wethouders zorg in de Achterhoek bij aanwezig zijn. Abvakabo FNV vindt dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de topsalarissen van bestuurders in de zorg, de wmo en de awbz. Met deze actie vraagt de vakbond om een reactie van de minister op deze drie onderwerpen.

Abvakabo FNV vindt het absurd dat bestuurders in de zorgsector salarissen boven de Balkende-norm ontvangen, terwijl er steeds meer bezuinigd wordt door mismanagement. Het is dan ook ondenkbaar dat er moet worden ingeleverd op de salarissen van de hardwerkende zorgmedewerkers.

Verder wil Abvakabo FNV dat er goede regelingen komen voor kleine zelfstandigen in de thuizorg (alfakrachten) die door de wetswijziging wmo geen recht meer hebben op pensioen en sociale verzekeringen.

Voor wat betreft de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (awbz) vindt Abvakabo FNV dat de invoering ervan te snel verloopt. De vakbond wenst dat er zorgvuldiger mee wordt omgegaan en er tijdige effectmetingen plaatsvinden. Dit gebeurt nu niet, terwijl er wel veranderingen worden doorgevoerd.


--------------------------------

Gegevens actievoering:

Plaats: gemeentehuis Doetinchem, wmo-winkel, Tjalmastraat 3

Datum: maandag 25 augustus 2008

Tijdstip: 12.00 uur





http://www.abvakabo.nl




ABVAKABO FNV