Gemeente Assen


Montessoribrug maandag weer in gebruik

Assen, 22 augusuts 2008

Met ingang van maandagochtend 25 augustus 8.00 uur kan het scheepvaartverkeer weer ongehinderd de Montessoribrug over het Noordwillemskanaal passeren. Vrijdag 22 of zaterdag 23 augustus gaat de brug eenmalig open om schepen door te laten. Om schippers die niet langer willen of kunnen wachten tegemoet te komen zal de brug zodra de nieuwe onderdelen zijn gemonteerd even handmatig worden geopend.

De brug raakte eerder defect nadat de as afbrak en in de motor terechtkwam. Omdat de oorzaak nog niet vaststaat worden voor de zekerheid alle vier delen van de as vervangen. Die onderdelen worden vanmiddag afgeleverd. Een team specialisten staat klaar om onmiddellijk met de montage te beginnen. Zodra die is voltooid kan de brug even handmatig omhoog worden gedraaid. Omdat niet bekend is hoeveel tijd de montage in beslag neemt kan niet worden voorspeld of de brug nog vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg geopend wordt. Schippers die weg willen wordt daarom geadviseerd al vanmiddag een ligplaats nabij de brug in te nemen.

Maandag 25 augustus vanaf 8.00 uur gelden de gebruikelijke bedieningstijden weer voor de brug. De bediening vindt die dag handmatig plaats. Vanaf maandag 20.00 uur is de brug enige uren gestremd voor het wegverkeer. Dan worden de noodzakelijke electronica aangebracht en ingeregeld. Naar verwachting zullen die werkzaamheden in de loop van de nacht worden afgerond zodat de brug vanaf dinsdagmorgen 26 augustus weer als gebruikelijk dienst doet.