Maandag start actie Help! De school verzuipt in Amsterdam

22/08/2008 15:42

CNV Onderwijs

Maandagochtend 25 augustus om half negen start de actie Help! De school verzuipt van AOb, AVS, CMHF , CNV Onderwijs en CNVS in de Sint Antoniusschool, Lastageweg 50, 1011 DB Amsterdam. De komende twee weken vinden overal in het land soortgelijke acties plaats.

De handtekeningenactie onder leerkrachten, onderwijsondersteuners, schoolleiders en ouders in het primair onderwijs moet de eis van deze onderwijsorganisaties om 'extra ondersteuning in elke school' extra kracht bij te zetten. Te vaak is een schoolleider of leerkracht bezig met werk waarvoor hij niet is aangenomen; het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs. Te veel tijd gaat namelijk op aan een vergadering plannen, de deur persoonlijk open doen om de veiligheid te vergroten, koffie zetten, telefoon aannemen, de vuilnis buiten zetten, etcetera. Allemaal erg belangrijk om een schoolorganisatie goed te laten lopen, maar niet in het directe belang van het kind en de kwaliteit van het onderwijs. Een conciërge of administratieve kracht kan veel werk uit handen nemen, zodat de onderwijsprofessional zich kan inzetten voor professioneel onderwijs.

Ook op het Ministerie van Onderwijs zegt men deze ondersteuning noodzakelijk te vinden. Maar geld wordt er niet voor vrijgemaakt, in ieder geval niet genoeg. Om op elke school fulltime ondersteuning aan te kunnen stellen, is 150 miljoen euro extra nodig, bovenop de 20 miljoen die de scholen nu te verdelen hebben.

Schoolleiders en teamleden worden opgeroepen de petitie te verspreiden op school en door alle betrokkenen te laten ondertekenen. Ook op internet kan worden deelgenomen aan de actie: www.helpdeschoolverzuipt.nl.

De actie loopt tot 5 september. Zie voor meer informatie ww.helpdeschoolverzuipt.nl.

Meer informatie:

AOb, Jurjen van den Bergh, 06 2299 1579

AVS, Marc Mathies, 06 129 46 413

CMHF: Jilles Veenstra, 06 218 31 424

CNV Onderwijs/ CNV Schoolleiders, Kees van Kortenhof, 06 53 20 47 36

Bijlage: Overzicht van de bezoeken aan de scholen





http://www.helpdeschoolverzuipt.nl.