Gemeente Middelburg

Woon Advies Commissie zoekt leden

Gemeente Middelburg en VAC Zeeland onderzoeken de haalbaarheid van een heroprichting van de adviescommissie in Middelburg. De VAC of WAC (Woon Advies Commissie) beoordeelt woningbouwplannen en brengt daarover advies uit aan gemeenten, architecten en opdrachtgevers in de bouw. Het doel is het bevorderen van de kwaliteit van het wonen en daarmee de leefbaarheid van zowel bestaande als toekomstige woningen en de woonomgeving op het gebied van praktische bewoonbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Middelburg bouwt de komende jaren veel nieuwe woningen. De veranderingen in de huishoudenssamenstelling en de vergrijzing van de bevolking zorgen voor een toenemende vraag naar levensloopbestendige woningen. De gemeente maakt daarom afspraken met ontwikkelaars en woningcorporaties over de eisen waaraan nieuwe woningen minimaal moeten voldoen. Om de bouwplannen vooraf te toetsen aan deze eisen en na oplevering de tevredenheid van bewoners te onderzoeken overweegt de gemeente de wederoprichting van een Woon Advies Commissie.

Hiervoor zijn nieuwe leden nodig, zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Een WAC bestaat uit vrijwilligers die belangstelling hebben voor woningbouw en bereid zijn cursussen te volgen om te worden opgeleid tot bouwplantoetser. De werkzaamheden bestaan uit het bijwonen van vergaderingen en het beoordelen van bouwtekeningen.

Voor geïnteresseerden organiseert de gemeente in samenwerking met de VAC Zeeland op maandag 15 september 2008 om 20.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerde inwoners van Middelburg.
De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u dan aan voor 10 september via email r.wondergem@middelburg.nl of via telefoonnummer 67 57 57. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Rutger Wondergem, telefoonnummmer 67 57 57, of kijk op de website van stichting VACpunt Wonen: www.vacpuntwonen.nl of op www.vaczeeland.nl

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl