Datum: 25 augustus 2008

Leiden Aanhoudingen na diefstal en heling fiets De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus drie Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten zagen de drie op de Churchilllaan ter hoogte van de Vijf Meilaan lopen met een fiets en zijn hen achterna gereden. Tussen de Churchilllaan en de Eduard van Beinumstraat zagen de agenten wel de fiets midden op het trottoir staan, maar de drie personen waren weg. De agenten vermoedden dat de fiets gestolen was en hebben in de omgeving uitgekeken naar de drie. Zij werden op de Bachstraat gezien en aangehouden. De fiets is in beslaggenomen voor het verdere onderzoek. In dezelfde nacht werd een 17 jarige Oegstgeestenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Een agent controleerde de fietser op de Haarlemmerstraat omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond waarna deze in beslag werd genomen voor verder onderzoek.

Leiderdorp Aanhouding voor diefstal / heling fietsen De politie heeft zondagmiddag 24 augustus een 16 jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden. Hij reed op een in november 2006 in Voorschoten gestolen damesfiets. In de tuin van zijn ouderlijke woning trof de politie nog twee fietsen aan waarvan er één was gestolen in Zeeland. Van de ander is vermoedelijk geen aangifte van diefstal gedaan. De politie heeft de fietsen in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in. De verdachte zit zo lang nog vast.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor poging diefstal aluminium De politie heeft zondagavond 24 augustus een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij probeerde van een bouwterrein aan de Diamantstraat aluminium te stelen. Dit werd gezien door een getuige die ingreep en de politie waarschuwde. De verdachte is geen onbekende van de politie en wordt bestempeld als 'veelpleger'. Hij zit voor het onderzoek nog vast.

Aanpak veelplegers Politie Hollands Midden Uit onderzoek blijkt dat een relatief kleine groep personen ('veelplegers') verantwoordelijk is voor een groot deel van de criminaliteit en overlast in de politieregio Hollands Midden. Met dit gegeven heeft Politie Hollands Midden een specifiek beleid geformuleerd over de aanpak van veelplegers. Hierin wordt samengewerkt met ketenpartners zoals reclassering en gemeente. Doel daarvan is het vergroten van de veiligheid door het terugdringen van de criminaliteit en het verminderen van de recidive. De aanpak richt zich onder andere op het regelmatig controleren van de veelplegers en het maken van foto's en afnemen van vingerafdrukken bij de aanhouding. Daarnaast heeft het korps verregaande afspraken met het OM over de vervolging van de veelplegers wanneer zij wederom over de schreef zijn gegaan. Een veelpleger is een persoon van 18 jaar of ouder die in het gehele criminele verleden meer dan 10 processen-verbaal tegen zich zag opgemaakt, waarvan tenminste 1 in het laatste jaar.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vervelend gedrag De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus een 44 jarige Alphenaar aangehouden na het negeren van meerdere vorderingen weg te gaan. De man gedroeg zich vervelend bij een uitgaansgelegenheid in de Julianastraat nadat hem de toegang was geweigerd vanwege het late tijdstip. De man daagde de portier uit en weigerde weg te gaan. Ook toen agenten de man meerdere keren vorderden weg te gaan gaf hij hier geen gehoor aan. Hierop werd hij aangehouden. Dezelfde nacht werd een 18 jarige Alphenaar aangehouden voor eveneens het niet voldoen aan een vordering. De Alphenaar was uit de uitgaansgelegenheid gezet omdat hij gevochten zou hebben. De Alphenaar wilde aangifte doen, maar omdat hij onder invloed was van alcohol werd bepaald om op een ander moment de aangifte op te nemen. De Alphenaar wilde dit niet en bleef rondhangen in de Julianastraat en gedroeg zich provocerend.

Boskoop Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte auto van vermoedelijk het merk Toyota. Op zaterdag 23 augustus rond 21.15 uur passeerde de auto op de Zijde ter hoogte van de Hefbrug twee fietsers. Het stuur van de 39 jarige fietser uit Boskoop werd geraakt door de auto, vermoedelijk was het de buitenspiegel. De man kwam daardoor ten val, bleef ongedeerd maar had wel schade aan de kleding. De auto reed door in de richting van Alphen aan den Rijn. Het vermoeden is dat de inzittenden, vier jongens, het gemerkt hebben. De vriendin van de man die naast hem fietste zag ze namelijk omkijken. De politie heeft de zaak in onderzoek en is daardoor op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Boskoop via 0900-8844.

Gouda Verdachte van brandstichting aangehouden De politie heeft zaterdag 23 augustus rond 00.15 uur op een bedrijfsterrein aan de Doesburgweg een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij daar in een leegstaand pand brand stichtte. Hij meldde de brand zelf en deze kon dan ook in de kiem gesmoord worden. Omdat er zaken waren die niet klopten werd hij door de politie als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk voor meer brandjes in aanmerking komt. Vandaag maandag 25 augustus wordt hij voorgeleidt bij justitie.

Gouda Auto tegen gevel na aanrijding Een 49 jarige man uit Gouda belandde zaterdag 23 augustus rond 11.35 uur tegen de gevel van een woning aan de Joubertstraat nadat hij door een voorrangsfout op de kruising met de Bothastraat in botsing was gekomen met een 28 jarige automobilist uit Gouda. Deze raakte een daar geparkeerde auto. Beide betrokkenen werden voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Aanhouding fietsendieven De politie heeft zondagmiddag 24 augustus twee mannen uit Gouda van 23 en 27 jaar aangehouden voor poging tot diefstal van een fiets. Een getuige had gezien dat de twee op de Doelenstraat met een afgesloten fiets liepen te slepen. De politie trof de twee op de Doelenstraat aan zonder fiets. Deze hadden ze inmiddels achter gelaten op de hoek Doelensteeg met de Groeneweg. Onderzoek door de politie wees uit dat de 27 jarige nog 17 dagen moest zitten voor een eerder opgelegde straf. Ook de andere verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --