Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: Opening "Monument van trots"
25 augustus 2008

Op 20 augustus is de tentoonstelling in het stadsdeelkantoor over het homomonument officieel geopend door Dagelijks Bestuurder Fouad Sidali. Sidali: âIn media vinden we regelmatig uitspraken van mensen die met een beroep op de bjbel of de koran zich haatdragend en discriminerend uitlaten over homoseksualiteit Jongeren die openlijk uitkomen voor hun homoseksualiteit kunnen in Islamitische kring vaak rekenen op totale afwijzing en uitsluiting door de eigen familie en de rest van de omgeving." Wat Sidali betreft hoort dit niet thuis in een samenleving als de onze.

Tolerantie begint met kennis en begrip
Fouad Sidali: âDe tolerantie ten aanzien van homoâs en lesboâs is de afgelopen jaren niet gestegen maar neemt juist af. Stadsdeel Bos en Lommer wil een plek zijn waar het prettig en veilig wonen is, waar iedereen zich thuis voelt en zich kan ontplooien. Hiervoor is tolerantie, verdraagzaamheid en respect nodig!! Dit begint met kennis en begrip. Grote manifestaties als de Canal Pride, waar ook burgemeester Cohen op de boot van de gemeente stond, dragen bij aan de zichtbaarheid en acceptatie.

Tegelijker tijd moet je je ook realiseren dat een dergelijk evenement door veel bewoners in Bos en Lommer niet zal worden bezocht. Deze mensen zal je op buurtniveau moeten zien te bereiken en het stadsdeel wil daar een actieve rol in spelen. We beginnen nu in eigen huis met de expositie over het homomonument. Bezoekers van het stadsdeelkantoor kunnen aan de hand van persoonlijke verhalen leren wat het monument betekent voor mensen. Voor een aantal bezoekers van ons kantoor is dit wellicht een eerste keer dat ze hier iets meer over kunnen lezen.â

Monument van Trots tot 5 september in het stadsdeelkantoor De tentoonstelling is tot 5 september op werkdagen te zien in het stadsdeelkantoor en ook te bekijken op www.monumentvantrots.nl. Het stadsdeel wil de komende jaren doorgaan homoseksualiteit meer zichtbaar te maken door verschillende activiteiten in het stadsdeel te organiseren. Het stadsdeel organiseert in september samen met organisaties in de wijk een Iftar met debat over maatschappelijke diversiteit, in november staat er een expertmeeting op het programma en vanaf december kunnen geïnteresseerde kaderleden van vrijwilligersorganisaties en professionals uit Bos en Lommer bijgeschoold worden.