Gemeente Moerdijk


Lokaal vestigingsbeleid

Prettig wonen en werken in Moerdijk
Ondernemer? Vul de enquête in!

Lokaal vestigingsbeleid
Een ondernemer heeft een geschikte ruimte nodig om te kunnen ondernemen, maar mensen wonen niet graag tussen bedrijven. Om te voorkomen dat wonen en werken elkaar in de weg zitten, stelt de gemeente een lokaal vestigingsbeleid op.

Lokale bedrijven centraal
Het lokaal vestigingsbeleid is bedoeld voor lokale bedrijven in de sectoren industrie, groothandel, transport & logistiek en zakelijke dienstverlening. In het lokaal vestigingsbeleid wordt rekening gehouden met de vraag naar lokale bedrijfslocaties die het gevolg is van bedrijvigheid op deze terreinen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
* De vraag naar bedrijfsruimte, de kwaliteitseisen vinden wij erg belangrijk;

* Het aanbod aan ruimte voor bedrijven, de bedrijfslocaties moeten bij de karakteristieken van de gemeente en de kernen passen;
* Inzicht in wanneer welke ruimte voor bedrijven beschikbaar moet zijn;

* Een uitgifteprotocol, hierin staan richtlijnen en regels voor bedrijven voor vestiging op een bepaalde locatie.

Bent u ondernemer in Moerdijk? Vul nu de enquête in! De inbreng van ondernemers is belangrijk om de ruimtebehoefte van nu en in de toekomst in beeld te brengen. Door de vragen in de webenquête te beantwoorden, kunt u uw bijdrage leveren aan het toekomstige lokaal vestigingsbeleid van de gemeente Moerdijk. De enquête kan tot uiterlijk 30 september aanstaande ingevuld worden.

Ook anderen denken mee
Het lokaal vestigingsbeleid komt op interactieve wijze tot stand. Ondernemersverenigingen en andere organisaties zijn uitgenodigd om hun bijdrage te leveren via de externe werkgroep lokaal vestigingsbeleid.

Planning
Het college wil het lokaal vestigingsbeleid begin 2009 ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorleggen.