Groen!

Brussel, 25 augustus 2008

Meer dan 400 deelnemers op Zomerweekend vol ontspanning en inhoud

Dit weekend organiseerde Groen! haar groene Europese Zomerweekend voor de elfde keer. Het was alweer een zeer gezellig weekend waarbij meer dan 400 deelnemers een keuze hadden uit meer dan 20 activiteiten waaronder een aantal politieke thema's zoals het partijbrede project Meer Ruimte voor Kinderen, de vergroening van onze economie, maar ook onderhoudende en sportieve activiteiten zoals kajakken, een natuurwandeling en een Waalse avond met Yves Bondue en Derek. De deelnemers hebben genoten van een leerrijk en ontspannend weekend en zullen volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

Zondagmiddag, om 13u, sloot Mieke vogels, Groen! voorzitster het Europese Zomerweekend af met een denderende speech. De krijtlijnen van de slotspeech waren het Vlaamse beleid dat op een ondoorzichtige en weinig democratische manier de kaart trekt van Vlaanderen Transitland en het Horizondebat met als doel het groene partijprogramma verder te verfijnen en te moderniseren om zo met een echt groen antwoord naar de volgende verkiezingen te kunnen stappen.

Verder investeren in Vlaanderen als de logistieke poort voor Europa is kortzichtig. De toekomst voorbereiden betekent investeren in hernieuwbare energie, in energiezuinige steden, in ruimte voor kinderen, in kwalitatieve zorg, in een sterke sociale zekerheid, in sociale woningen. Groen! wil een economie stimuleren die rekening houdt met de ecologische draagkracht van onze planeet. Dat is een Groen! project voor Vlaanderen en voor Europa en dat is dan ook een van de inzetten van het Groene Horizondebat. Het najaar van 2008 staat voor Groen! in het teken van het verder verfijnen van onze groene alternatieven, onze kijk op en onze voorstellen over groene economie, nieuwe stedelijkheid en gezin en zorg. Alle leden zullen de basisteksten ontvangen en worden uitgenodigd om met hetzelfde enthousiasme als dit weekend, de teksten mee te verbeteren en om de einddiscussie mee te voeren tijdens het Horizoncongres van 28 en 29 november 2008. Het is het Groene project voor Vlaanderen, het alternatief voor de verkiezingen van juni 2009.

Aan het eind van de middag ontvingen alle aanwezigen een USB-stick met het nieuwe Groen! spel dat u zelf ook kan spelen op www.groen.be.

De volledige speech van Mieke Vogels, Groen! voorzitster, vindt u in bijlage.