Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 25-08-2008

Straatroof

UTRECHT Op de Marnixlaan vond zondagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 27-jarige vrouw (woonplaats onbekend) liep omstreeks 19.20 uur ter hoogte van de Marnixbrug. Plotseling werd de vrouw van achteren aangevallen door twee jongens op een zwarte scooter. Het tweetal trok aan de tas van het slachtoffer. Omdat zij de tas stevig vast hield, kwam de vrouw ten val. Uiteindelijk lukte het de daders niet de tas van de vrouw mee te nemen en reden weg in de richting van de J.S. de Rijkstraat.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden voor diefstal van koper

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden in een sloopwoning voor het stelen van koper.

Een getuige belde omstreeks 15.45 uur naar de politie omdat hij zag dat een man zich op het terrein aan de Dongestraat bevond. Om het terrein staan hekken en de man had de hekken opengeknipt. Ter plaatse hoorde agenten breekgeluiden uit een sloopwoning komen. Bij de woning troffen de agenten een 34-jarige man in de kruipruimte aan. De man gaf toe dat hij koper aan het stelen was. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Burgemeester Norbruislaan een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Burgemeester Norbruislaan een man op een fiets rijden waarvan het slot verwijderd was. De man werd gecontroleerd. Al snel bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De 31-jarige fietser uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten constateerden rond 11.05 uur dat een 23-jarige bestuurder zonder gordel over de Talmalaan reed. Tijdens de controle roken de agenten en sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 780 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.