Politie Groningen

Maandag 25 augustus 2008

Provincie Groningen, 25-08-2008

Groningen: Stadjer dreigt met mes

Een 56-jarige inwoner van Groningen is zondagmorgen aangehouden omdat hij een 45-jarige plaatsgenote had bedreigd met een mes. De vrouw liep over het trottoir van de Pleiadenlaan toen de verdachte haar tegemoet kwam lopen. Zodra de man bij haar in de buurt was, pakte hij het wapen en begon tegen de Groningse te schreeuwen. De vrouw zette het op een lopen. De gewaarschuwde politie wist de verdachte in de omgeving te traceren. Toen agenten de Stadjer vroegen om zijn mes, gooide hij deze in de richting van een van de dienders. Hierbij werd een agent geraakt in het bovenbeen en liep daarbij een lichte verwonding op. De Groninger verzette zich tegen de aanhouding. Uiteindelijk werd hij na het gebruik van peperspray in de boeien geslagen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: motorrijder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagavond op de Winschoterweg in Groningen het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige motorrijder uit Wildervank. De bestuurder reed met snelheden van 120 km/u over weggedeeltes waar 60 km/u is toegestaan. Eenmaal in de richting van Hoogezand liep de teller op naar 130 km/u waar 80 km/u het maximum is. De Wildervankster werd langs de kant van de weg gezet en kon zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw mishandeld in woning

Een 39-jarige vrouw uit Groningen heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ze werd in een woning aan het Roer in Groningen lastig gevallen door een 40-jarige man uit Doezum. Buurtgenoten hoorden geschreeuw en waarschuwden de politie. Agenten konden de Doezumer aanhouden. Hij wordt ervan verdacht de Groningse te hebben geslagen. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex. Het slachtoffer doet aangifte.

Groningen: Winsumer slaat Fries ziekenhuis in

Een 34-jarige man uit Leeuwarden is zondagavond gewond geraakt bij een vechtpartij aan de Hora Siccamasingel in Groningen. De Leeuwarder en een 31-jarige man uit Winsum kregen door nog onbekende reden ruzie met elkaar. De Winsumer gaf de Fries een klap in het gezicht en schopte hem toen hij op de grond lag. Het slachtoffer is met kaakletsel openomen in het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Groningen: vier aangiftes na auto-inbraken

De politie heeft zondag vier aangiftes opgenomen van auto-inbraken in de Hanckemaborg, Ludemaborg en Vondellaan. De autokraken vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. In alle gevallen werden waardevolle spullen uit de voertuigen meegenomen. In de meeste gevallen lagen de spullen zichtbaar in de voertuigen. Uit de auto van een 47-jarige Stadjer computerapparatuur gestolen. De politie waarschuwt auto-eigenaren geen waardevolle spullen zichtbaar in een auto te laten liggen. Ook de afdruk van een navigatiesysteem kan voor een autokraker reden zijn om een ruit in te slaan en een voertuig te doorzoeken.

Groningen: bestuurders onder invloed

De politie heeft zondagmorgen in de Schoolholm een 20-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man op een gevaarlijke manier rijden en gaven hem een stopteken. De Stadjer bleek 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

In de Moesstraat werd zondagnacht een 43-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De Stadjer viel op omdat hij geen verlichting aan had. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage van ruim 1,4 had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Farmsum: automobilist onder invloed

De politie heeft zondagmiddag op de IJzerweg een 49-jarige man uit Nieuwolda aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens de controle bleek dat de automobilist alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Eenrum: vijf gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Oosterweg met de Hornsterweg zijn zondagmiddag vijf mensen gewond geraakt. Een 44-jarige vrouw uit Baflo verleende op de kruising geen voorrrang aan een 19-jarige automobilist uit Pieterburen. Door de aanrijding belandde de auto van de 19-jarige in de sloot. Beide bestuurders raakten door het ongeval gewond. Ook drie inzittenden van de vrouw raakten gewond. Alle slachtoffers werden voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Beide bestuurders hadden geen alcohol gedronken. De politie heeft enkele getuigen van de aanrijding gehoord. Beide autos raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept.

Boerakker: Grijpskerker zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

Een 43-jarige man uit Grijpskerk is bij een verkeersongeval op de Bakkerom zwaar gewond geraakt. De Grijpskerker kon door onbekende reden een bocht naar links niet halen. Hij kwam daardoor naast de weg terecht. Hierop probeerde de bestuurder te corrigeren. Dit lukte niet, waarna hij een verkeersbord plat reed en over de weg schoot. De 43-jarige botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer werd met hoofd- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Hoogezand: onbekenden vernielen 42 autos

Onbekenden hebben zaterdagnacht op meerdere locaties in Hoogezand 42 zinloze vernielingen van autos gepleegd. Men liet een spoor van vernielingen achter in de Van der Duyn van Maasdamweg, de Anna Blamanhof, Vondelstraat, P.C. Hooftlaan, Burgemeester Tuinstraat, Troelstralaan, Van Houtenlaan en Thorbeckelaan. De autos werden bekrast en ruitenwissers en spiegels werden verbogen of afgebroken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vernielingen. De politie is ook op zoek naar getuigen van de vernielingen. Mensen die iets hebben gezien of iets weten, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke nummer 0900-8844. De politie houdt daarnaast een buurtonderzoek.

Lauwersmeer: rustig boottoezicht

De politie heeft het afgelopen weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) met de politieboot toezicht gehouden op het Lauwersmeer. Door het slechte weer was er weinig vaarverkeer op het water. De politie controleerde in totaal 23 vissers op hun vispas, het aas en de hoeveelheid vis die men bij zich had. Daarnaast werden twaalf motorboten gecontroleerd. Zowel de vissers als de schippers hadden alles goed voor elkaar. Op zondagmiddag bleek een zeiljacht bij de eilandjes bij het Oude Robbengat te zijn vastgelopen. De politieboot wist met behulp van een touw het zeiljacht in dieper water te trekken. De mensen op het schip, een familie uit Amsterdam, konden hierop opgelucht hun weg vervolgen.