Bredeschool.nl

Onderwijs wil meer geld voor conciërges

maandag 25 augustus 2008

Voor schoolleiders, onderwijsondersteuners, leerkrachten en ouders is de maat vol. Er zijn meer conciërges nodig om de leraren ondersteunen. Met de actie 'Help! De school verzuipt!' zamelen ze handtekeningen in die 9 september aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Dit voorjaar kwam er 20 miljoen vrij voor ondersteuning in het basisonderwijs. De zogenaamde conciërgeregeling is echter alleen bestemd voor scholen in de vier grote steden. Maar ook in de kleinere gemeenten en steden zijn leerkrachten te veel bezig met werk dat ten koste gaat van het onderwijs als catering, mensen ontvangen of vergaderingen plannen. Om de problemen op te lossen is minstens 150 miljoen nodig.

'Help! De school verzuipt!' is een gezamenlijk initiatief van AOb, AVS, CMHF , CNV Onderwijs en CNVS en loopt van 25 augustus tot 5 september. De actie roept schoolleiders en teamleden op de petitie te verspreiden op school en te laten ondertekenen. Bezoekers van de website www.helpdeschoolverzuipt.nl kunnen de petitie ook digitaal ondertekenen.