Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen (bijzonder) hoogleraren

De volgende (bijzonder) hoogleraren zijn benoemd:

Prof.mr.dr. W. van der Burg hoogleraar Rechtsfilosofie en Rechtstheorie

Prof.mr.dr. W. van der Burg is benoemd tot hoogleraar Rechtsfilosofie en Rechtstheorie in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Van der Burg (1959) studeerde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij was onder meer werkzaam aan het Center for Bioethics and Health Law van de Utrechtse Universiteit, en aan het Schoordijk Institute for Jurisprudence and Comparative Law van de Universiteit van Tilburg. Vanaf 2001 was hij hoogleraar Jurisprudentie in Tilburg. Van der Burg participeerde in diverse NWO-onderzoeksprogramma's. Hij was gastwetenschapper aan het Ersta Instiute in Zweden, en aan Princeton University en University of California (Berkeley).

Prof.dr. C.A. Mandemakers bijzonder hoogleraar Grote historische databestanden

Prof.dr. C.A. Mandemakers is benoemd tot bijzonder hoogleraar Grote historische databestanden in de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen vanwege het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Mandemakers ((1953) is als onderzoeker verbonden aan het Internationaal Instiuut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Hij is hoofd van de Historische Steekproef Nederlandse bevolking (HSN), een project met onder meer de bouw van een database van 80.000 personen tussen 1812 en 1922 in Nederland geboren personen. Daarvoor werkte hij als docent Historische Informatiekunde en Statistiek aan de Vrije Universiteit en aan de EUR.

Benoemingen vanwege de Vereniging Trustfonds EUR:

Prof.dr. P.G.J. Roosenboom bijzonder hoogleraar Business administration, in particular entrepreneurial finance and private equity

Prof.dr. P.G.J. Roosenboom (1973) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Business Administration, in het bijzonder entrepreneurial finance and private equity aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Roosenboom promoveerde cum laude bij het Tilburgse CentER for Economic Research en was enige jaren verbonden aan de Amsterdam Graduate Business School (UvA). Hij is sinds 2002 werkzaam aan RSM. Roosenboom publiceerde reeds veelvuldig over aandelenmarkten en aandeelhouders, investor relations en corporate governance. Zie ook http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/search?q=roosenboom

Mw. Prof.dr. I. Robeyns hoogleraar Praktische filosofie

Mw. Prof.dr. I. Robeyns is benoemd tot bijzonder hoogleraar Praktische filosofie in de Faculteit der Wijsbegeerte. Mw. Robeyns (1972) is verbonden als onderzoeker Politieke theorie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij ontving een NWO-VIDI subsidie voor haar project Social Justice and the New Welfare State. Robeyns promoveerde aan Cambridge University. Zij was gastonderzoeker en docent aan Belgische, Britse en Amerikaanse universiteiten.

Prof.dr. U. Kaymak bijzonder hoogleraar Intelligence and computation in economics

Prof.dr. U. Kaymak is benoemd tot bijzonder hoogleraar Intelligence and computation in economics in de Faculteit der Economische Wetenschappen. Kaymak (1968) is een gecertificeerd ontwerper in informatietechnologie en promoveerde in 1998 aan de Technische Universiteit Delft op het proefschrift `Fuzzy Decision Making with Control Applications'. Sinds 2000 is hij werkzaam bij de Faculteit der Economische Wetenschappen in de posities van achtereenvolgens universitair docent en universitair hoofddocent op het gebied van Economie & Informatica. Zijn onderzoek ligt op het gebied van intelligente systemen in business. Hij is lid van de editorial boards van diverse journals en is actief geweest in diverse Europese Networks of Excellence op het gebied van intelligente systemen.

Zes bijzonder hoogleraren bij Erasmus MC

Bij het Erasmus MC zijn zes bijzonder hoogleraren benoemd. Vanwege de Vereniging Trustfonds EUR zijn dit prof.dr. Brouwer op de leerstoel Economische evaluatie en gezondheidszorgbeleid, prof.dr H.J. de Koning op de leerstoel Evaluatie van vroegopsporing van ziekten, Prof.dr. J.L.C.M. van Saase op de leerstoel Inwendige geneeskunde met aandachtsgebied competentiegericht opleiden van specialisten, en mw. Prof.dr. C.L. Wynman op de leerstoel Moleculaire stralenbiologie. Prof.dr. J.A. Foekens is benoemd tot bijzonder hoogleraar genomics en proteomics van borstkanker, vanwege de Stichting Fondsen Dr. Daniel den Hoedkliniek. Prof.dr. J.J. van Busschbach is benoemd tot bijzonder hoogleraar Medische psychologie, in het bijzonder kwaliteit van leven, vanwege het Psychotherapeutisch Centrum de Viersprong.

21 augustus 2008