AutoRai

Lexus LS 460 All-Wheel Drive beleeft wereldpremière in Moskou

(8/25/2008)
Op 26 augustus beleeft de nieuwe Lexus LS 460 All-Wheel Drive zijn wereldpremière tijdens de internationale motor show van Moskou. De indrukwekkende prestaties, dynamische eigenschappen en geavanceerde actieve veiligheidssystemen van de Lexus LS 460 zijn verbeterd door de toevoeging van een permanente All-Wheel Drive.

Het All-Wheel Drive systeem wordt gekenmerkt door een extreem compact TORSEN(TM) Limited Slip Differentieel (LSD) â gelijk aan de LS 600h â welke de aandrijfkrachten tussen de voor- en achteras respectievelijk verdeelt in de verhouding van 40:60.

De Lexus LS 460 All-Wheel Drive zal in het vierde kwartaal van dit jaar naar ons land komen. De consumentenprijzen zijn nog niet bekend.

Op de Motor Show van Moskou is ook het LF-A supersportauto concept te zien, alsook de IS F high performance supersportsedan en de gehele Lexus Hybrid Drive-serie.

Vandaag de dag is Lexus nog steeds het eerste â en enige â premium automerk dat een uitgebreid gamma aan hybride modellen biedt, de RX 400h âs werelds eerste hybride SUV, de GS 450h de performance sedan en het vlaggenschip de LS 600h.

Over Lexus
Lexus werd in 1989 geïntroduceerd en staat wereldwijd bekend om het continu streven naar perfectie, hoogwaardige kwaliteit, vooruitstrevende technologieën en een uitgebalanceerd concept voor de beste klantervaring. Het verder versterken van de traditionele Lexus waarden van ongeëvenaarde kwaliteit, interieurcomfort, state-of-the-art technologie en de herkenbare L-finesse designfilosofie vormen ontegenzeggelijk de peilers in de positionering van Lexus als een herkenbaar wereldwijd merk.

Lexus modellen worden inmiddels in meer dan 60 landen op de markt gebracht en in 2007 werden wereldwijd meer dan 518.000 exemplaren verkocht. In Europa bedragen de Lexus Hybrid Drive verkopen 35% van de totale verkopen.