AutoRai

SEAT Ibiza Ecomotive uitgeroepen tot meest âgroeneâ auto van Duitsland

(8/25/2008)
In Duitsland is de SEAT Ibiza Ecomotive op de 2008/2009 lijst van de Verkehrs-Club Deutschland als eerste geëindigd in de categorie âmilieuverantwoorde autoâsâ. Samen met de Volkswagen Polo BlueMotion scoorde de Ibiza Ecomotive het best in de categorie waarin de CO2-emissies per gereden kilometer worden gemeten.

Deze voortrekkersrol van de SEAT Ibiza Ecomotive in Duitsland benadrukt nogmaals de grote betrokkenheid van het Spaanse merk bij een beter milieu. Niet alleen door autoâs te produceren met een lage CO2-uitstoot, maar ook door de wijze van productie, ontwikkeling en uiteindelijk de recycling van haar modellen, met een zo beperkt mogelijke negatieve impact op het milieu.

De Ibiza Ecomotive is in zijn segment met 99 g/km de auto met de laagste CO2-uitstoot, waardoor de auto in Spanje bijvoorbeeld is vrijgesteld van registratiebelasting. Bovendien zorgt de 80 pk sterke
1.4 TDI motor voor een uitzonderlijk laag brandstofverbruik, met een gemiddelde van slechts 3,8 liter per 100 kilometer.

SEAT levert momenteel drie Ecomotive-uitvoeringen: de Ibiza met 99 g/km CO2, de Leon met een CO2-uitstoot van 119 g/km en de SEAT Alhambra, met 159 g/km.

Van de nieuwe generatie Ibiza maakt binnenkort eveneens een Ecomotive-uitvoering zijn opwachting.

BeterBOB
Ook in Nederland is de SEAT Ibiza Ecomotive de schoonste auto in zijn klasse, wat door de overheid wordt beloond met een energielabel A en een milieusubsidie van maar liefst ⬠1.400,-. Daar is eerder dit jaar nog eens ⬠900,- extra subsidie van de overheid bijgekomen, omdat de Ibiza Ecomotive 0 mg roetdeeltjes per kilometer uitstoot. Dat levert in totaal een voordeel op van maar liefst ⬠2.300,-.

Recent leverde SEAT vijf nieuwe SEATs Ibiza Ecomotive aan BeterBOB, een nieuw initiatief dat gesteund wordt door Veilig Verkeer Nederland. Met de Ibizaâs Ecomotive brengt BeterBOB stappers uit de omgeving Rotterdam die een glaasje teveel op hebben, op een veilige, verantwoorde en milieubewuste manier naar huis.