KNHS


KNHS Regiokampioenschappen Noord-Brabant paarden 25 augustus 2008
arthurvanrooijnoord-brabant

1 | 2 | 3

Arthur van Rooij (foto 1) domineerde de dressuur op de regiokampioenschappen van Noord-Brabant in Zijtaart door zowel het Z1 als het Z2-kampioenschap in de wacht te slepen. Bij het springen vielen de zussen Aniek en Romy Diks (foto 2) op door respectievelijk M- en B-kampioen te worden en werd Ad van Beek als ZZ-Kampioen gehuldigd.

In de dressuur mocht de helft van de combinaties van zaterdag op zondag terugkomen. Op zondag mocht vervolgens steeds ongeveer eenderde in de finale rijden. De plaatsingspunten van de zondag bij elkaar opgeteld leverden de einduitslag.

Behalve in de klasse B was de uiteindelijke kampioen steeds tweemaal winnaar van de zondag geweest.
Artur van Rooij was zeer blij met de dubbelslag: "Lang geleden, in Vinkel, was ik met Sultano en Malibu ook tegelijk Z2 en Z1-kampioen en ook tweemaal apart Kür-kampioen." Met Spotlight CCDK (v. Sandro Hit), van het Belgische 'Magic Man Horses', vormde van Rooij in de Z1 een klasse apart. Na de winnende kwalificerende proef op zaterdag, stond hij zondagochtend 8,5% los en werd in de finale kampioen met bijna 5% meer dan reservekampioen Janneke Jacobs met Vademecum. "Spotlight CCDK is een druktemaker die ik vanaf maart 2008 rijd en het goed klikt. Het Z2-paard, Equisport Unlimited C (v. Gribaldi) is van de familie Crum uit Heteren, die rijdt ik nu 1,5 jaar en is een heel fijn superpaard." De jury vond de Kür van van Rooij origineel qua lijnen, technisch goed uitgevoerd met passende muziek. Jurylid Pauline Knols: "Je kon horen wat er ging gebeuren, als er een verruiming kwam werd de muziek bijvoorbeeld bombastischer, dat ontbrak er veel aan bij andere combinaties. Die reden meer met muziek in plaats van op muziek." Met Jenarc's Thunder (v. Lancet) werd van Rooij vierde in de Z2.

Janneke Jacobs uit Chaam was tweemaal reservekampioen. In de klasse Z1 met Vademecum (v. Goodtimes) en in de M1 met Wisconsin (v.Polansky). In de klasse L1 hadden achter kampioen Lilian Merx drie combinaties zes plaatsingspunten. De uitslag van de overkamping zette Stephannie de Wit op de tweede, Rolinke Amoureus op de derde en Yvette van der Ven op de vierde plaats.

Springen

Parcoursbouwer Marius Bens had pittige parcoursen neergezet die goed te rijden waren. Op zaterdag werd een selectie gehouden waarbij ongeveer de helft van de combinaties door mochten naar de zondag. Op zondag werden twee manches verreden waarbij de barrages daarna steeds weinig deelnemers hadden, doordat weinig tot geen deelnemers dubbel nul waren.

Ad van Beek kreeg met Wembly (v. Landetto) alleen in de eerste manche van de ZZ op zondag een tijdfout en werd achter de enige twee dubbelnullers derde en eindigde over twee dagen op vier plaatsingspunten. De nummers 1 en 2 van zondag hadden echter zaterdag hun dag niet gehad waardoor van Beek kampioen werd en Joris van Helmond tweede was met Tahiti (v. Corland).

In de Z-klasse waren zondag in de eerste manche slechts drie nulfouters geweest, waaronder de nummers een en twee van zaterdag, Mirjan Horyon en Joris van Helmond. In de tweede manche nam Horyon twee balken mee en van Helmond alleen de allerlaatste. Daardoor was er een barrage nodig met de slechts drie 4-fouters. Martine van den Eynden's Universe (v. Navarone) weigerde een keer, Tom Fonken's Contiki Z (v. Carthago) bleef vervolgens foutloos in 44, 46 sec waarna Joris van Helmond revanche nam voor de ZZ door Vancouver (v. Orlando) in 40,05 sec foutloos naar de dagoverwinning én de Brabantse titel te sturen.

In de klasse M had Aniek Diks met HighFive twee balken in de barrage en werd daarmee op zondag derde achter Michelle Sonneveld met Visette (4 ft) en de foutloze Loretta Korten met Udameir. Korten had echter op zaterdag 38 plaatsingspunten vergaard en bleef op plaats 18 steken. Sonneveld was zaterdag 18e en werd daardoor met 20 punten tweede achter Aniek Diks die zaterdag vijfde geweest was.

De klasse L kende een spannende barrage met de laatste oxer op grote afstand van de voorlaatste die uitnodigde om op 'aan te scheuren'. Thijs Derks sneuvelde op de laatste oxer, Thijs van Tilburg, hield de lei schoon in 39,22 sec. Tim van de Oetelaar tikte alles aan, maar alleen de laatste balk rolde eraf. Senior Anton Nooren (foto 3) ging er vol voor en nam als enige de korte bocht om naar de voorlaatste hindernis te gaan. In zijn korte tijd, 31,54 sec, nam hij echter helaas wel de laatste balk mee. Peter van Gaal reed daarna als laatste klant heel safe een foutloos rondje in 45,63 sec om na zijn overwinning op zaterdag met 3 plaatsingspunten Brabants Kampioen te worden.

Zijtaart Prov. Kamp KNHS Noord-Brabant
DRESSUUR, PAARDEN: (plaatsingspunten 2 proeven zondag): Z2 1. Arthur van Rooij, Equisport Unlimited C, 2; 2. Nienke Otjens, Twister, 4; 3. Celine van der Veer, Golden Glory, 5; Z1: 1. Arthur van Rooij, Spotlight CCDK, 2; 2. Janneke Jacobs, Vademecum, 3; 3. Suzan van deursen, Santos, 6;
M2: 1.Vienna Romp, Winsome, 2, 2. Corina Verbocht, Taxi Buuron Windfield, 5,, 3. José van Haaren, Domino van 't Heike, 6; M1: 1. KimKoolen, Voice II, 2, 2. Janneke Jacobs, Wisconsin, 3, 3. Djinny Kuijpers, Polytano, 6;
L2: 1. Maaike Bekkers, Wokina, 2, 2. Linda van Akere, 6, 3. Laura van Lierop, Wobelisk, 8;
L1: 1.Lilian Merx, Zuskaria, 2, 2. Stephannie de Wit, Zario, 6, 3. Rolinke Amoureus, Zuccarelli, 6;
B: 1. Lesley van Waardenburg, Whitney M, 3, 2.Kelly van der Heijden, Lexington H, 5, 3. Linda van Akere, Zoltan Utopia, 7. Zestal: Sint Martinus, Boxtel; Viertal: De Hoefslag, Aarle Rixtel.

SPRINGEN, PAARDEN: (zondag 2 manches en barrage- plaatsinspunten over twee dagen):
ZZ 1. Ad van Beek, Wembly,1/0-4; 2. Joris van Helmond, Tahiti, 4/0-7; 3. Bas Theeuwes, Tornado, 4/0-8.
Z: 1. Joris van Helmond, Vancouver, 0/4/0/40,05-3.; 2. Mirjan Horyon, Time Out Sw, 0/8-10, 3. Ingrid Smolders, Informative's Parabel, 8/0-14;
M: 1. Aniek Diks, High Five, 0/0/8/47,53-8, 2. Mirjan Horyon, Watch Me Sw, 0/4-13, 3. Robin van de Wetering, Wonder, 0/4-17; L: 1. Peter van Gaal, Wannabee, 0/0/0/45,63-3, 2. Anton Nooren, Umara, 0/0/4/31,54-5, 3. Tim van de Oetelaar, Verona, 0/0/4/34,15. B (klassiek met barrage op stijl-plaatsingspunten twee dagen): 1. Romy Diks, Magic Pearl, 0/0/103,5-3, 2. Femke Timmermans, Zatrousch, 0/4/106,5-12, 3. Wieske Roozen, Zodiac, 0/0/107,00-15.