Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 augustus 2008

Man aangehouden na diefstal fiets

Enschede

Een 29-jarige man uit Hengelo kon op zondag 24 augustus worden aangehouden nadat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Op zondagavond 24 augustus om ongeveer 20.00 uur kreeg de politie melding van een oplettende getuige, dat een man een fiets had weggenomen aan de Deurningerstraat in Enschede. Op aanwijzing van de getuige kon de politie de fietsendief, een 29-jarige man uit Hengelo, op de Deurningerstraat ter hoogte van "het Boerenkerkhof", aanhouden. Hij was in het bezit van de gestolen fiets. De 29-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De fiets werd meegenomen naar het politiebureau en de eigenaar moet nog achterhaald worden. (08-107022)

Twee haastige bestuurders moeten hun rijbewijs inleveren

Reutum / Enschede

Een 41-jarige man uit Wierden heeft op zondag 24 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij de maximale snelheid met 64 kilometer per uur had overschreden op de Ootmarsumseweg in Reutum. Een 20-jarige man uit Enschede heeft op 24 augustus ook zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij de maximale snelheid met 55 kilometer per uur had overschreden op de Lossersestraat in Enschede.

Zondag 24 augustus om ongeveer 18.30 uur vielen surveillerende agenten, op de Ootmarsumseweg in Reutum, het rijgedrag van een automobilist op. De man haalde met hoge snelheid de agenten in. De trajectmeeting liet een overschrijding van 64 kilometer per uur zien, de toegestane snelheid is 80 kilometer per uur. Daarop is de automobilist, een 41-jarige man uit Wierden, stopgezet. Het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tijdens een verkeerscontrole op zondagavond 24 augustus op de Lossersestraat in Enschede, viel een automobilist op, die met hoge snelheid reed. De gemeten snelheid was na aftrek van de correctie 135 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist, een 20-jarige man uit Enschede, werd stopgezet. Omdat de man geen rijbewijs bij zich droeg werd de auto meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de 20-jarige man is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-107011 / 08-107047)

Beschonken bestuurster raakt rijbewijs kwijt na twee aanrijdingen

Saasveld

Een 26-jarige automobiliste uit Hengelo raakte op maandagochtend 25 augustus haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De avond ervoor was deze bestuurster ook bij een ongeval betrokken en was daarbij doorgereden.

Op zondagavond 24 augustus kreeg de politie melding dat een aanrijding had plaats gevonden op de kruising Bornsestraat / Europalaan in Hengelo, waarbij de automobiliste was doorgereden. De politie zag uit naar het kenteken van de doorrijdster. De auto werd aantroffen op een parkeerplaats in Saasveld. De automobiliste voelde nattigheid met de komst van de agenten en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de kruising Gravenallee / van Reedestraat kwam zij in aanrijding met een van rechts komende taxibus, bestuurd door een 44-jarige man uit Ootmarsum.

De vrouw werd aangehouden op verdenking van alcohol gebruik en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau wees de ademanalyse 2,07 promille uit en werd het rijbewijs van de 26-jarige vrouw ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-107113)

Twee jongens aangehouden na beledigen en bedreigen van politieagenten

Hengelo

Twee broers van 15 en 17 jaar uit Hengelo, werden op zondag 24 augustus aangehouden, omdat zij agenten zonodig moesten beledigen en bedreigen.

Zondagmiddag om ongeveer 16.35 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens onenigheid veroorzaakten op de Parijsstraat in Hengelo. Bleek dat twee broers van 15 en 17 jaar uit Hengelo een straatfeest aan het verzieken waren. De agenten spraken de twee jongens aan, waarna de twee jongens de nodige beledigingen en bedreigingen gingen uiten tegen de agenten. Hierop werden de twee aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-106977)

tel.: 053-4555588


---- --