AutoRai

Isuzu D-MAX in Dakar Rally 2009

(8/25/2008)
Isuzu heeft met de ISUZU D-MAX de afgelopen jaren een enorme reputatie opgebouwd als een gebruiksauto met een grote kwaliteit, een langdurige betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde kracht. Met veel vertrouwen ondersteunt de ISUZU-fabriek dan ook het Bruce Garland Rally Team uit Australië, dat met een ISUZU D-MAX aan drie loodzware endurance-rallies zal deelnemen die tot de zwaarste ter wereld worden gerekend, waaronder de Dakar-rally 2009.

Deze autosportdeelname van het toonaangevende Japanse merk wordt geïntroduceerd onder de naam âThe ISUZU DIESEL MISSIONâ.

Het team van Garland geldt in Australië als één van de meest ervaren rallyraidteams. Het team wordt aangevoerd door Bruce Garland en bestaat verder uit zeer ervaren teamleden. Het team heeft de Australian Safari vijf maal achtereen gewonnen en kwam ook drie maal aan de finish als winnaar van de Condobolin rallyraid.

Voor de start van de Australian Safari hebben drie ISUZU-ingenieurs een bezoek gebracht aan Garland MotorSports. Onder aanvoering van Chief engineer Hideo Ishizuka ( Isuzu Technical Centre) werden de laatste verbeteringen aan de krachtbron aangebracht.

De Australian Safari
De eerste missie is de Australian Safari 2008, een zware negendaagse rally van 5500 kilometer door Australië. Drie ISUZUâs zijn in Australië aan de start verschenen. Overigens moest het team van Garland op weg naar de start een afstand van ruim 2800 kilometer afleggen. Onderweg werd de D-MAX in ruw terrein uitvoerig getest.

UAE Desert Challenge
De tweede missie is de befaamde UAE Desert Challenge, die van 24 tot 31 oktober 2008 in de Verenigde Emiraten wordt verreden. Vijf dagen lang zullen autoâs, trucks en motoren in de onherbergzame woestijn een spectaculaire strijd uitvoeren om de hoogste eer.

Dakar Rally 2009
De derde en vooralsnog laatste missie is de wereldberoemde Dakar Rally die van 2 tot 18 januari 2009 wordt georganiseerd. Zoals bekend wordt volgend jaar de Dakar Rally verreden in Zuid Amerika. De route is 6.000 kilometer lang en voert het ISUZU D-MAX team van Buenos Aires via Valparaiso terug naar Buenos Aires.

Walter Smet, Marketing & Network Manager van ISUZU BENELUX NV dicht het ISUZU-rallyraidteam grote kans toe: âISUZU heeft tijdens de rally Lissabon â Dakar 2007 een uitstekende prestatie neergezet door met de nieuwe ISUZU D-Max als allereerste pick-up âLac Roseâ in Dakar te bereiken. ISUZU-coureur Edi Orioli zette met de D-MAX de gevestigde orde in het pick-up klassement op grote achterstand en eindigde niet alleen als eerste bij de pick-ups, maar finishte bovendien op een uitstekende 17^e plaats overall. De verwachtingen voor de komende drie events zijn dan ook hoog gespannen.â

Op de website www.isuzudieselmission.com zijn de verrichtingen en de prestaties van het ISUZU-rallyteam tijdens deze drie uitdagende evenementen dagelijks te volgen.