Gemeente Venray


25 augustus 2008

Einde aan verkeersopstoppingen stationsomgeving

De gemeente Venray voert eind augustus diverse werkzaamheden uit op het busstation Venray/Oostrum. Voornamelijk door de toename van bussen van Veolia ontstaan er regelmatig verkeersopstoppingen op het stationsplein. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vooruitlopend op de definitieve inrichting van de gehele stationsomgeving.

Één van de veranderingen is het verkleinen van het huidige middeneiland. Aan de kant van het busstation komt een bushalte met twee nieuwe busperrons en een bushokje. Deze busperrons komen iets hoger te liggen waardoor de bussen beter toegankelijk zijn voor minder valide mensen. Aan de straatkant van dit middeneiland komen de taxistandplaatsen maar ook de zogenaamde "Kiss & Ride" strook voor het halen en brengen van reizigers. Het voorterrein van het station is na deze werkzaamheden alleen nog toegankelijk voor de bussen van Veolia en de regiotaxi.

"Ik ben blij dat we hiermee gehoor kunnen geven aan de wens van de omwonenden van het stationsplein en de dorpsraad van Oostrum om iets aan de situatie te doen", aldus verantwoordelijk wethouder Patrick van der Broeck. "Hun ergernis begrijp ik erg goed. Ik fiets bijna dagelijks langs het station en erger me ook vaak aan de situatie."

Voor de reiziger betekent de wijziging dat men de eerste tijd goed moet kijken van welk perron de bus vertrekt. Vooruitlopend op deze werkzaamheden zijn reeds de beplanting en bomen die op het middenterrein staan gerooid. Het totale werk duurt ongeveer tot vrijdag 29 augustus 2008. De komende jaren wordt de verkeersstroom van de stationsomgeving verder in goede banen geleid. Dit zal de verkeersveiligheid van het stationsplein aanzienlijk verbeteren.