Minister Eurlings zet Ridder van de Weg in het zonnetje

25/08/2008 14:30

TVM Verzekeringen

PERSBERICHT

Karel Oud is Gouden Ridder van de Weg 2008

De 47-jarige Karel Oud was compleet verbijsterd toen hij vanochtend door minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat werd 'overvallen' met de mededeling dat hij Gouden Ridder van de Weg 2008 was geworden. TVM verzekering huldigt als grootste transportverzekeraar in de Benelux ieder jaar een chauffeur die meer dan tien jaar aaneengesloten schadevrij gereden heeft.

Bij zijn werkgever Koomen's Internationaal Transport BV in Zwaagdijk werd de Gouden Ridder gevraagd mee te doen aan een fitheidstest. Fanatiek aangemoedigd door de veelvoudige wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars en succescoach Gerard Kemkers werkte Karel Oud een testprogramma af. De komende jaren zal TVM verzekeringen meer en meer gebruik gaan maken van de expertise van de succesvolle schaatsploeg bij fitheidstesten en het maken van trainingsschema's voor chauffeurs.

Tijdens de test van Karel Oud arriveerde minister Eurlings in gezelschap van president-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen en liet de Noord-Hollander weten dat hij dit jaar DE Ridder van de Weg is. Arjan Bos wees erop dat deze onderscheiding steeds belangrijker wordt als het gaat om het imago van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur. 'Ik sta volledig achter de afspraak die het kabinet heeft gemaakt over een campagne om het imago van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur te verbeteren. Daar leveren wij graag onze expertise aan en de jaarlijkse huldiging van de Ridders van de Weg past prima in zo'n imagocampagne. Ik durf de stelling keihard aan dat onze chauffeurs in Europa tot de top behoren. Zo'n campagne moet er wel komen want de beeldvorming over chauffeurs dreigt helaas ten onrechte steeds slechter te worden terwijl onze transportbedrijven zo hard goede chauffeurs nodig hebben.' En met verwijzing naar de aanwezige topsporter Erben Wennemars:'Transport is topsport. Het wordt steeds drukker op de wegen en het onderling respect op de wegen is vaak zoek. Tien jaar aaneengesloten schadevrij rijden is bijna een Olympische prestatie.'

Koomen's Internationaal Transport is gespecialiseerd in het vervoer van verse producten en beschikt over 43 wagens op de thuisbasis in Wervershoof en er zijn 75 personeelsleden in dienst.

Het uitreiken van de onderscheiding aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederenvervoer over de weg hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. TVM verzekeringen is de grootste gespecialiseerde transportverzekeraar in de Benelux.





http://www.riddersvandeweg.nl


Noot voor de redactie: