Gemeente Rotterdam

Vrachtverkeer van de zwaarste categorie mag vanaf 25 augustus niet meer over de Verlengde Willemsbrug (1964), de Koninginnebrug (1927) en de Regentessebrug (1898). Door almaar toenemend verkeer en zwaardere aslasten worden deze bruggen steeds zwaarder belast. De verkeersbeperkende maatregel is genomen om de belasting van deze bruggen te verminderen. Het betreffende vrachtverkeer wordt met behulp van borden omgeleid.

Veilig gebruik
Voor tenminste 95 procent van de vrachtwagens in de stad heeft de verkeersmaatregel geen gevolgen. Om een goede en veilige infrastructuur te garanderen inspecteert Gemeentewerken regelmatig alle bruggen in de stad. De preventieve, verkeersbeperkende maatregel wordt genomen om een veilig gebruik van de bruggen te kunnen blijven garanderen.

Extra onderzoek
Gemeentewerken gaat nog na welke aanpassingen aan de bruggen mogelijk zijn om ook het zwaarste vrachtverkeer weer toe te kunnen laten. In dit stadium is nog niet bekend hoelang de verkeersbeperkende maatregel zal gelden. De komende jaren worden alle bruggen in hoofd- en verzamelwegen in Rotterdam extra onderzocht en op toelaatbare verkeersbelasting doorgerekend.

Bron: Gemeentewerken, 25-08-2008