Amsterdam RAI

Winnaar Amsterdam Young Scientist Award 2008 bekend

22 aug 2008

Woensdag 20 augustus is de eerste winnaar van de Amsterdam Young Scientist Award (AYSA) bekend gemaakt tijdens HUPO 2008 7th World Congress in Amsterdam RAI. Het wetenschappelijk comité van het congres Human Proteome Organisation (HUPO) heeft besloten deze prijs toe te kennen aan de heer Shabaz Mohammed vanwege zijn onderzoek naar Proteomics Mass Spectrometry.

Amsterdam kennisstad
De AYSA is in het leven geroepen door het NAP-Initiatief. Dit initiatief is een kennis- en netwerkplatform met als doel Amsterdam en in het algemeen Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten als kennisstad. Daarnaast wil het NAP-Initiatief benadrukken dat Amsterdam groot belang toedicht aan haar rol als locatie voor internationale wetenschappelijke congressen.

In november vindt de volgende bijeenkomst van het NAP-Initiatief plaats tijdens de kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam met een interessant programma waar het NAP-Initiatief congresorganisatoren op wetenschappelijk gebied graag verwelkomt. Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, ondersteunt dit initiatief en is lid van de Raad van Aanbeveling.

Oprichters Nieuw Amsterdams Peil Initiatief
Het Nieuw Amsterdams Peil Initiatief (NAP-Initiatief) is een Amsterdams samenwerkingsverband van: Amsterdam RAI, Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, Congrex Holland, De congresorganisatie van het AMC, Eurocongress International, ICS-International Conference Services, Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.


*