Stadsdeel Amsterdam Centrum


Start sportseizoen 2008 - 2009

25 augustus 2008

De zomer nadert zijn einde, het nieuwe sportseizoen staat voor de deur. In stadsdeel Centrum komen jong en oud op sportgebied ook dit jaar aan hun trekken. Tot de herfstvakantie worden nog de nodige buitenactiviteiten georganiseerd, daarna zijn er ook binnen talloze sportactiviteiten.

Kinderen tussen 6 en 18 jaar kunnen tot aan de herfstvakantie na schooltijd en in de weekends op diverse pleinen en in plantsoenen hun hart ophalen aan diverse buitenactiviteiten. Een team van professionele begeleiders staat er klaar om de kinderen te begeleiden.

Binnen sporten

Na de herfstvakantie worden ook binnen, in buurtcentra en in Het Marnix en Sporthal Oostenburg, alle denkbare sportactiviteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Natuurlijk kun je er zaalvoetballen, maar er wordt bijvoorbeeld ook Meidensport gegeven, speciaal voor meisjes tussen 13 en 18 jaar. Kun je niet kiezen welke sport je nu het allerleukste vindt? Grijp dan je kans en kom met je vrienden en vriendinnen naar de bijzondere sportinstuif in Sporthal Oostenburg of sporthal Het Marnix.

Fit en gezond

Ook volwassenen en 55+'ers komen in stadsdeel Centrum ruimschoots aan bod. Volwassenen swingen bijvoorbeeld tijdens Bewegen op muziek een half uur op muziek en doen daarna nog een half uur spierverstevigende oefeningen. Om na afloop met een gezonde geest in een fit en gezond lichaam de zaal te verlaten.

Voor elk wat wils

Conditietraining voor volwassenen kan op elk niveau worden gevolgd. De training ziet er elke week anders uit en is er zowel voor absolute beginners als gevorderden. Vanaf 1 september vindt deze activiteit binnen plaats. Verder zijn er badminton- en tafeltennisinstuifen. In Sporthal Oostenburg worden fietscursussen gegeven speciaal voor (allochtone) vrouwen. Senioren blijven kwiek met gevarieerde fittrainingen die speciaal op hen zijn afgestemd. Dit jaar worden voor het eerst op dinsdag- en donderdagavond ook sportavonden voor mindervaliden georganiseerd.

Prijzen en deelname

In opdracht van stadsdeel Centrum organiseren Sciandri en stichting Welzijn IJsterk sportactiviteiten op verschillende locaties. Gezamenlijk bestrijken zij zo een groot deel van het stadsdeel met een uitgebreid aanbod. De meeste activiteiten die Sciandri voor kinderen en jongeren organiseert zijn gratis, met uitzondering van de tenniscursus voor kinderen van 6 tot 9 en 10 tot 12 jaar. Deze cursussen kosten 40 voor acht à tien weken. Volwassenen betalen voor sportactiviteiten per activiteit 3, senioren 1,75 en mensen met een Stadspas 2,25. U hoeft zich voor deze activiteiten niet voor een bepaalde datum op te geven. Het aantal deelnemers varieert per week en u kunt op ieder moment beslissen dat u mee wilt doen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het activiteitenaanbod en de tijdstippen en locaties op www.sciandri.nl. U kunt bij twijfel ook bellen naar 023-5327044.

IJsterk

De activiteiten van IJsterk starten elk op een bepaalde dag in september. U betaalt voor een reeks van tien of vijftien bijeenkomsten. Voor meer informatie over de prijzen en het aanbod van IJsterk kijkt u op www.ijsterk.nl of op deze website.