KNHS


Definitieve selectie WK Reining bekend
25 augustus 2008

ERMELO (KNHS) Van 11 tot en met 14 september vindt in het Italiaanse Manerbio het Wereldkampioenschap Reining plaats. Na de laatste observatiewedstrijd in Veldhoven afgelopen weekend maakte bondscoach Caspar de Jonge (Laren, Gld.) zijn keuze voor het team bekend. Rieky Young (Vorstenbosch), Henri Wijdeven (Boekel), Saskia Banning (Heumen) en Willem Loomans (Eindhoven) verdedigen in Manerbio de Nederlandse driekleur. Angelique Ferdinandus (Rotterdam) reist als reservecombinatie mee.

Het WK Reining vond eerder alleen plaats als onderdeel van de Wereldruiterspelen die één keer per vier jaar worden gehouden. Het is dit jaar voor het eerst dat het WK onafhankelijk van de Wereldruiterspelen wordt georganiseerd

Het Nederlandse team wordt tijdens het kampioenschap voor het eerst begeleid door veterinair Waling Haytema (Oldeholtpade). Hij volgde eerder dit jaar Joris Theeuwes op als teamveterinair.

Het WK gaat op donderdag 11 september van start met de veterinaire keuring. Op vrijdag 12 september strijden meer dan 20 landen in de landenwedstrijd om de teammedailles. De beste 20 individuele combinaties van vrijdag maken op zondag 14 september uit wie zich de nieuwe wereldkampioen reining mag noemen.

Meer informatie over het WK in Manerbio: www.itrha.icom .

Deelnemers:
Rieky Young (Vorstenbosch) met Burnt Starlight
Henri Wijdeven (Boekel) met Royal de Cielo
Saskia Banning (Heumen) met Great Kid Whiz
Willem Loomans (Eindhoven) met Whiz me Luck

Reserve:
Angelique Ferdinandus (Rotterdam) met JK Vivs Show Tip