Persberichten 25/08 middag

Regio, 25-08-2008

Politie Hollands Midden Politie neemt twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén bestuurder veroorzaakte een lichte aanrijding. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Van één bestuurder werd een bloed en urineproef afgenomen in verband met verdovende middelen gebruik. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Voorschoten hield de politie zondag 24 augustus rond 19.30 uur op de Wilhelmina Druckererf een 23 jarige automobilist uit Voorschoten aan. Er werd bij hem speed en cocaïne gevonden waarvan ook het vermoeden bestond dat hij dat gebruikt had. Omdat deze stoffen de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden is dit verboden in het verkeer. Om de hoeveelheden van het gebruik vast te stellen heeft de politie een bloed en urineproef van hem laten afnemen. Over de uitslag van dit onderzoek is nog niets bekend.

In Zevenhuizen raakte vrijdag 22 augustus rond 16.00 uur een 47 jarige automobiliste uit Zevenhuizen haar voorganger die stilstond voor het rode licht bij de kruising Swanlaweg met de Opril. Er was nagenoeg geen schade. Wel bleek de vrouw onder invloed van alcohol te zijn. Zij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 750 ug/l. Ook in 2007 was de vrouw betrokken bij een aanrijding en werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog twintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen, Oegstgeest (2x), Leiden ( 8x ), Voorschoten ( 2x ), Leiderdorp ( 6x ), Ter Aar en Alphen aan den Rijn.

Eén van deze bestuurders, een 50 jarige vrouw uit Leiden, kwam zondag 24 augustus rond 03.30 uur op de Morsweg met haar bromfiets ten val nadat ze bij een wegversmalling in de remmen moest voor een tegenligger. Ze liep daarbij een gebroken been of heup op en werd overgebracht naar het LUMC. Daar liet de politie een bloedproef van haar afnemen omdat er verdenkingen waren dat de vrouw te veel gedronken had. De uitslag van dit onderzoek is nog niet bekend.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noordwijkerhout Aanrijding; twee gewonden Op de s-Gravendamseweg bij de oprit naar de Provincialeweg N206 gebeurde maandag 25 augustus rond 12.00 uur een aanrijding tussen twee autos en waarbij twee gewonden vielen. Een 34 jarige automobilist uit Noordwijk sloeg op de s-Gravendamseweg linksaf naar de oprit van de N206. Hij zag daarbij een auto uit tegengestelde richting over het hoofd, probeerde door gas te geven voor die auto nog wel weg te komen maar helaas mocht dat niet baten. De auto die bestuurd werd door een 42 jarige vrouw uit Noordwijk en waarin drie kinderen zaten van 12, 10 en 8 jaar reed de auto in de flank aan. De Noordwijkse en haar 10 jarig zoontje raakten gewond. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Lisse Diefstal velgen en banden Een nog onbekend aantal (winter)banden met (lichtmetalen)velgen zijn buit gemaakt bij een diefstal van een bedrijfsterrein aan Meer en Duin. Tussen zaterdag 23 augustus 12.00 uur en maandagmorgen 25 augustus werd het toegangshek opengebroken en werden er meerdere containers opengebroken. In die containers lagen de complete bandensets. Vermoedelijk zijn ze opgeladen in een aanhangwagen waarna men het terrein weer verliet. De politie vraat mensen die het afgelopen weekend mogelijk daar iets gezien hebben dat verband kan hebben met deze diefstal om dit te melden bij de politie in Lisse via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Politie zoekt getuigen van inbraak in auto De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over een inbraak in een aan de Mandenvlechter geparkeerde auto. Zaterdag 23 augustus rond 02.40 uur ontdekte de 22 jarige eigenaar dat een portier van zijn auto openstond. Op zijn roepen kwamen er twee mannen uit de auto waarvan er één een bijtende stof in zijn gezicht spoot. Vermoedelijk gaat het hier om peperspray. De twee mannen van rond de 20 tot 25 jaar waarvan er één Engels sprak, gingen er vervolgens vandoor. Op een stoel van de auto lag de uit het vaste paneel gehaalde autoradio. De politie is begonnen met een onderzoek en hoopt dat iemand de mannen daar rond dat tijdstip gezien heeft en daar informatie over kan geven. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Gouda Auto gestolen na inbraak in woning Aan de Van der Palmstraat is in de nacht van zondag 24 op maandag 25 augustus een blauwe Ford Focus gestolen na dat daar in een woning was ingebroken. Vermoedelijk wisten de inbreker(s) door het slot terug te drukken, het zogeheten flipperen, de woning binnen te komen. Daar werd naast een laptop en een portemonnee ook een sleutelbos gestolen. Aan deze sleutelbos zaten de autosleutels. De politie waarschuwt voor dit soort inbraken en adviseert altijd het slot op het nachtslot te draaien. Daardoor is flipperen onmogelijk.