Gemeente Echt-Susteren


Commissie Middelen op 25 augustus

Volgende week vergadert de commissies Middelen op 25 augustus. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. In de commissie Middelen worden alleen de financiële consequenties van raadsvoorstellen besproken. De andere commissies, die deze week hebben vergaderd, hebben deze raadsvoorstellen inhoudelijk besproken.

Agenda


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Middelen d.d. 2 juni 2008


4. Vaststellen verslag vergadering commissie Middelen d.d. 16 juni 2008


5. Raadsvoorstel: Dorpsontwikkelingsplan Koningsbosch

Voor de kern Koningsbosch is een dorpsontwikkelingsplan gemaakt. In dit plan staat welke projecten in Koningsbosch moeten worden gerealiseerd om het dorp leefbaarder te maken. Het college heeft enkele onderdelen van dit plan uitgewerkt en vraagt de raad nu in te stemmen met deze uitwerking en de benodigde gelden voor de uitvoering ter beschikking te stellen.


6. Raadsvoorstel: Subsidieovereenkomst gemeente Echt-Susteren en VVV Zuid-Limburg

De gemeente is sinds 1 januari 2008 aangesloten bij de VVV Zuid-Limburg. Alle aangesloten gemeenten maken samen met de VVV Zuid-Limburg afspraken over de werkzaamheden, die VVV Zuid-Limburg van 2009 tot en met 2012 voor de gemeenten zal verrichten en hoeveel de gemeenten daarvoor betalen. De raad wordt gevraagd deze afspraken vast te stellen en het bijbehorende budget beschikbaar te stellen.


7. Raadsvoorstel: Integraal Veiligheidsbeleid

De gemeente is verantwoordelijk voor vele soorten van veiligheid. Om deze soorten goed op elkaar af te stemmen is er nu een beleid opgesteld waarin alle onderdelen van het gemeentelijke veiligheidsbeleid zijn gebundeld. Het college heeft dit beleid voorbereid en vraagt de raad nu om het vast te stellen. Het college heeft in dit plan ook inzichtelijk gemaakt hoeveel elk onderdeel van het beleid kost.


8. Raadsvoorstel: Regionaal Inkoopbureau

De regio Noord- en Midden Limburg richt een Regionaal Inkoopbureau op, waaraan de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten kunnen deelnemen. Door samenwerking met andere gemeenten kan Echt-Susteren kosten besparen. Het college heeft besloten deel te nemen aan dit inkoopbureau en vraagt de raad nu eventuele wensen en bedenkingen ten aanzien van dit besluit kenbaar te maken. Deelname aan dit inkoopbureau brengt kosten met zich mee. Het college verwacht deze kosten te compenseren door de financiële voordelen die gezamenlijke inkoop biedt.


9. Mededelingen portefeuillehouder


10. Rondvraag


11. Sluiting

De commissievergadering is openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is dus van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Omdat er voor de commissie raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit ten minste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agenda's en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook zien op onze website.