Gemeente Echt-Susteren


Gemeente richt Houtstraat opnieuw in

De aannemer start begin september 2008 met de herinrichting van de Houtstraat fase 2, vanaf huisnummer 49 tot aan de Rijksweg. Volgens planning duren de werkzaamheden tot half oktober. In deze periode pleegt de aannemer asfaltonderhoud aan de Rijksweg (N276). Dit vindt plaats in een weekend vanaf vrijdagavond tot maandagmorgen. De provincie heeft hiertoe opdracht gegeven. De Provincie Limburg vervangt medio september eveneens de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Houtstraat-N 276-Bosstraat.

De werkzaamheden op de Houtstraat bestaan uit het vervangen van de asfaltlagen en de funderingslaag. Bovendien worden de vrijliggende fietspaden volledig herstraat. Het rechtsaf vak, richting Roermond wordt verlengd waardoor de langsparkeerplaatsen korter worden.

De onderhoudswerkzaamheden op de N276 bestaan uit het vervangen van asfalttoplaag en het aanbrengen van nieuwe markering.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, kan het doorgaande verkeer geen gebruik maken van deze wegen wordt daarom via borden omgeleid. Voor het plaatselijke verkeer komt er geen omleidingsroute.

De aannemer, Plangroep Heggen, de gemeente en de provincie stellen alles in het werk om de overlast tot een minimum te beperken.

Voor meer inlichtingen over de uitvoering van de herinrichting Houtstraat en het onderhoud op de N276 kunt u contact opnemen met de heer R. Vluggen, telefoon 06-13709079 van Plangroep Heggen. Dit bureau verzorgt namens de gemeente het dagelijks toezicht en de directievoering op het werk. Namens de gemeente begeleidt de heer H. Steskens het werk, telefoon 0475-478478.