Nederlandse Politiebond


NPB: minister moet problemen regiokorps Zeeland onderzoeken

De NPB is tevreden over het besluit van het Regionaal college Zeeland om de verstoorde verhoudingen binnen het regiokorps Zeeland grondig te laten onderzoeken. De gezamenlijke burgemeesters in de regio maken daardoor duidelijk dat ze de signalen vanuit de ondernemingsraad van het korps serieus nemen. Het aangekondigde onderzoek is een eerste aanzet om weer tot een normalisatie van de verhoudingen te komen.

Wel vindt de NPB het jammer dat het Regionaal college heeft besloten het onderzoek onder zijn eigen verantwoordelijkheid te laten plaatsvinden. Op voorhand wordt daardoor de gewenste onafhankelijkheid onder druk gezet. Wil je in dit dossier de onderste steen boven krijgen, dan moeten alle partijen in dit conflict bereid zijn een stapje terug te doen, inclusief de korpsbeheerder. Alleen op die manier zullen de mensen zich vrij voelen alles open en bloot op tafel te leggen.

De NPB geeft er derhalve de voorkeur aan dat het onderzoek onder de verantwoordelijkheid van de minister plaatsvindt. We zullen daar bij de minister ook op aandringen.

Gepubliceerd op 25 augustus 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.