ProRail

Persbericht

25-08-2008

ProRail werkt aan oplossing spoorbrug Akkrum

Spoorbeheerder ProRail werkt aan een structurele oplossing om de storingen van de spoorbrug over de Boarn bij Akkrum tot een minimum te beperken. Sinds de ingebruikname van deze draaibrug eind augustus 2007, wordt ProRail geconfronteerd met een bovenmatig aantal storingen waarvan het treinverkeer tussen Meppel en Leeuwarden hinder ondervindt.

Allereerst worden er nu extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat als zich een storing voordoet er nauwelijks tot geen hinder van het treinverkeer zal zijn. Dit betekent dat monteurs in de buurt zijn en direct kunnen ingrijpen om de zaak te herstellen of desnoods de brug handmatig te sluiten.

Verder wordt de komende week de brug opnieuw gemonitord om duidelijk in beeld te krijgen op welke momenten de storingen ontstaan en onder welke omstandigheden dit gebeurt. Voor een structurele oplossing heeft ProRail een groep specialisten samengesteld die onderzoeken hoe de brug zo verbeterd kan worden zodat de betrouwbaarheid toeneemt. Doel is om het aantal verstoringen tot een minimum aantal terug te brengen.