Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 augustus 2008

Olympische medailleregen voor deelnemers UvA en HvA

Gepubliceerd op 25 augustus 2008

Van de 20 deelnemers van de Uva en HvA die meededen aan de Olympische Spelen, kwamen er 6 met een gouden en 3 met een zilveren medaille thuis.

Hockey

De hockeydames versloegen China in de finale en sleepten goud binnen. Ellen Hoog en Sophie Polkamp van de HvA hockeyden mee. Kelly Jonker van de UvA stond op de reservelijst.

Waterpolo

De dames van het Nederlandse waterpoloteam wonnen in de finale van de Verenigde Staten en sleepten het zwaarbevochten goud binnen. Yasemin Smit, studente Communicatiewetenschappen aan de UvA, was aanvoerster. Rianne Guichelaar en Noekie Klein van de HvA zaten ook in het team.

Roeien

De dames acht roeien sleepten zilver in de wacht. Zij passeerden Roemenië en Canada. Maar de Verenigde Staten roeide weg met het goud. In de boot zat UvA studente Nienke Kingma (planologie) en voormalig studente Engels Marloes Smulders.

UvA-alumna en HvA-medewerkster Kirsten van der Kolk heeft goud in de wacht gesleept met roeien in de klasse lichtgewicht dames dubbel twee. Finland werd tweede en Canada kreeg brons.

Zeilen

Merel Witteveen, masterstudente Physics aan de UvA, won een zilveren medaille bij het zeilevenement Yngling. Haar team kon net niet op tegen De dames van Groot Britannië.
Bron: bureau Communicatie