Senternovem


25-08-2008 | Organisatie en procesvoering Kamer van Beroep van ECHA bij Commissieverordening geregeld

De REACH-verordening verleent het Europees Agentschap voor chemische stoffen de bevoegdheid, afzonderlijke besluitenen over de registratie en de beoordeling van chemische stoffen te nemen. Tegen dergelijke besluiten kunnen bedrijven beroep instellen bij de Kamer van Beroep van het Agentschap, die ingevolge artikel 75, eerste lid, onder h, van de verordening is ingesteld. Bedrijven kunnen bij de Kamer beroep instellen tegen de in artikel 91, lid 1, van de REACH-verordening bedoelde besluiten.

Op 1 augustus 2008 (PbEU L 2008, nr. 206) is een commissieverordening gepubliceerd waarin de regels zijn vastgesteld die bepalen hoe de Kamer van Beroep is georganiseerd en hoe de procesvoering van de Kamer van Beroep dient te verlopen. Beroepsschriften tegen besluiten van het agentschap dienen te worden ingediend bij de Griffie van de Kamer van Beroep van het Agentschap. Dit moet gedaan worden door degenen tot wie de besluiten zijn gericht, Ook derden kunnen in die zaak interveniëren.Zij moeten dan wel aannemelijk kunnen maken dat zij belang hebben bij de beslissing van een bij de Kamer van Beroep aanhangig gemaakte zaak,

De procestaal bij de beroepsprocedure is de taal waarin het beroepsschrift is ingediend. Indien de insteller van het beroep degene is tot wie het besluit is gericht, wordt het beroepsschrift ingediend in de taal waarin het besluit is gesteld of in een van de officiële talen van de Gemeenschap gebruikt bij de indiening van de registratie van een stof, die aan het in beroep bestreden agentschapsbesluit ten grondslag ligt.

De Verordening (EG) nr.771/2008 van de commissie van 1 augustus 2008 tot vaststelling van de regels inzake de organisatie en de procesvoering van de kamer van beroep van het Europees Agentschap voor chemische stoffen is hier onder te downloaden.

Downloads

Vo. 771-2008 van 1-8-2008 regels inzake org. en procesvoering Europees Agentschap (REACH) - PB L 206 van 2-8-2008.pdf