Royal Haskoning


Ingrepro en Royal Haskoning ontwikkelen Powerfarms ®

25-8-2008

Royal Haskoning gaat samen met algenspecialist Ingrepro afvalstoffen omzetten naar voedingstoffen. Ingrepro en Royal Haskoning tekenden een intentieovereenkomst om Powerfarms® te ontwikkelen.

Door de krachten van Royal Haskoning en Ingrepro te bundelen wordt de kennis op het gebied van algenkweek, afvalwaterbehandeling en energieopwekking sterk vergroot. Binnen het Powerfarm® concept zal Royal Haskoning onder andere zorgdragen voor de engineering en projectcoördinatie en Ingrepro zal specialistische kennis leveren omtrent het kweken van algen.

Het Powerfarm® concept past binnen het cradle-to-cradle principe. De reststoffen uit het diverse industrieën (zoals
voedingsmiddelenindustrie, afvalwaterzuivering en veeteelt) worden als `voeding' gezien in plaats van afval. Algen kunnen deze afvalstoffen omvormen tot hoogwaardige biomassa, biodiesel of energie.

Samen met waterschappen, industrieën en agrariërs zoeken de organisatie naar oplossingen voor hun afval problematiek. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met diverse industrieën en waterschappen om een Powerfarm® te ontwikkelen. Voor de varkenshouderijsector heeft Ingrepro een samenwerking met het Innovatienetwerk van LNV om de bouw van Powerfarms® in deze sector te bespoedigen.

Ingrepro
Ingrepro is de grootste industriële algenproducent van Europa. Binnen Europa is Ingrepro uniek door hun kennis van het kweken van algen (onder extreme omstandigheden) voor de productie van verrijkte algen-biomassa. Sinds veel jaren produceert Ingrepro algen op klantspecificatie voor klanten binnen de food en feed sector, om te worden verwerkt in diverse uiteenlopende producten.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen