Politie Kennemerland

Beruchte auto-inbreker aangehouden

Haarlem, 25-08-2008 o Na een grootschalige zoektocht heeft de politie Kennemerland omstreeks 13.40 uur een notoire auto-inbreker aangehouden.

Rond 12.10 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een auto op het Floridaplein. Het opgegeven signalement van de dader kwam overeen met dat van een notoire auto-inbreker, een 37-jarige Amsterdammer, die door geheel Nederland auto-inbraken op zijn geweten heeft. Verschillende agenten zijn direct ter plaatse gekomen, maar troffen de man niet aan. Wel werd zijn auto aangetroffen. Er werd besloten om deze in de gaten te houden, zodat de verdachte kon worden aangehouden op het moment dat hij bij zijn auto arriveerde.

Om een eventuele vluchtpoging met de auto te belemmeren, liet een agent een band van de auto leeglopen. Nog voordat de agenten een plek hadden gevonden, vanaf waar zij de auto onopvallend in de gaten konden houden, kwam de man al bij zijn auto aan. Hij zag de agenten, sprong in zijn auto en ging er, ondanks een lege band, van door. Bij deze vluchtpoging reed hij in op een agent, die gelukkig tijdig weg kon springen.

De politie verloor de man uit het oog, maar dankzij een oplettende getuige kwam de politie hem weer op het spoor. Agenten zagen hem vervolgens een sloot overzwemmen in de richting van een volkstuincomplex bij de N205. Dit complex en de nabije omgeving werden door agenten doorzocht, ondersteund door een politiehond en een helikopter. Uiteindelijk trof de hond de man aan, waarop deze werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de man bij zijn vluchtpoging op een agent is ingereden. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Haarlem via telefoonnummer 0900 - 8844.