Ingezonden persbericht




Persbericht, 25 augustus 2008

HISWA Multimedia ondersteunt Leef je Droom

HISWA Multimedia BV stelt op de HISWA te Water belangeloos een stand ter beschikking aan stichting Leef je Droom. Daarmee kan de stichting zich presenteren aan de bezoekers van de HISWA te Water en aandacht vragen voor haar doelstelling: jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatafwijking meenemen op meerdaagse zeiltochten en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Live schilderen van kunstwerken
In de stand van Leef je Droom (T 214) zijn elke dag jonge kunstenaars aanwezig die 'live' het thema Leef je Droom verbeelden op een levensgroot hart. Het hart symboliseert de doelstelling van de stichting en is tevens het logo. De kunstenaars schilderen met verf, stiften en andere middelen. Bekende kunstenaarsgezelschappen als Kwasten met de gasten (www.kmdg.nl), Monkidoe (www.monkidoe.com) en Ottograph (www.ottograph.com) hebben hun medewerking toegezegd. Bezoekers van de HISWA te water kunnen gedurende de dag zien hoe de kunstenaars de harten voltooien. De specialiteit van Monkidoe is het schilderen van portretten. Twee kunstenaars van Monkidoe zullen portretten van de chronisch zieke jongeren die vorig en dit jaar met Leef Je Droom zijn meegezeild op de harten vereeuwigen.

De geschilderde harten zullen tijdens de HISWA te Water verspreid over het beursterrein tentoongesteld worden. Met deze actie vraagt Leef je Droom behalve aandacht voor de doelstelling van de stichting ook aandacht voor een kunstveiling die later in het jaar ten bate van de stichting gehouden wordt.

Kunstveiling
In samenwerking met de Scheepskamer van Heeg organiseert Leef je Droom in het najaar een kunstveiling. Kunstenaars die regelmatig bij de Scheepskamer exposeren, hebben speciaal voor Leef je Droom een of meerdere kunstwerken gemaakt en stellen deze ter beschikking aan de stichting. Onder meer Frauke Klatt, Ken Zier, Franco Costa en Frits Goosen hebben schilderijen gedoneerd. Deze kunstwerken en de acht levensgrote harten die op de HISWA te water tot stand komen worden in november op een exclusieve Leef je Droom-avond op de Bataviawerf in Lelystad geveild. De opbrengst gaat geheel naar de stichting.

Leef je Droom
Stichting Leef je Droom neemt jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatafwijking mee op meerdaagse zeilwedstrijd- of prestatietochten. Met als doel deze jongeren uit hun wereld van alledag te halen en ze te motiveren hun grenzen te verkennen en te verleggen. Door de jongeren geloof in eigen kunnen mee te geven, raken ze gemotiveerd om iets te bereiken in het leven. Leef je Droom maakt jongeren met een levensbeperkende ziekte vertrouwd met alle facetten van het (zee)zeilen. Dat vereist doorzettingsvermogen, samenwerking en verantwoordelijkheid.

Jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar komen in een andere levensfase terecht, waarbij ze in veel gevallen geconfronteerd worden met de harde wereld buiten de bescherming van het gezin. Aan jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatafwijking is meestal aan de buitenkant niet te zien dat ze ziek zijn. Zij ondervinden vaak onbegrip van de buitenwereld. Om deze jongeren weerbaar te maken en om ze te motiveren over hun eigen horizon te kijken, neemt Leef je Droom ze mee op een meerdaagse zeilwedstrijd of prestatietocht op zee.

Een zeilboot is een kleine maatschappij op zich. De jongeren kunnen zich er niet aan onttrekken op een meerdaagse tocht. Ze moeten hun energie verdelen en als team samenwerken. Ze leren daardoor waar hun krachten en hun mogelijkheden liggen en hun onmogelijkheden te overwinnen.

Bouw van een aangepast zeiljacht
Een van de belangrijkste projecten van 2008 is het in samenwerking met sponsors, scholieren en vrijwilligers bouwen van een aangepast zeiljacht, een Vd Stadt Madeira. In opdracht en regie van de stichting realiseert scheepstimmerman Olaf Oosterman de afbouw van de boot bij Schaap Shipcare in Lelystad. Met dit aangepaste zeiljacht kan Leef je Droom grensverleggende tochten met jongeren met een levensbeperkende ziekte organiseren. Veel watersportbedrijven en tevens exposanten van de HISWA te water sponsoren Leef je Droom en helpen bij de afbouw van het zeiljacht. De stichting wil het jacht in het voorjaar van 2009 te water laten en in het seizoen van 2009 jongeren meenemen op meerdaagse zeilreizen.

Stichting Leef Je Droom
Standnummer: T 214
www.leefjedroom.com
HISWA te water 2 t/m 7 september 2008 in Marina Seaport IJmuiden
www.hiswa.nl/hiswatewater