Ingezonden persbericht

ProLogis benoemt Ralf Wessel tot MD Global Investment Management en Simon Nelson tot SVP Fund Management and Acquisitions Europe

Amsterdam, 25 augustus 2008 - ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, manager en ontwikkelaar van distributiecentra, heeft de Nederlander Ralf Wessel benoemd tot Managing Director of Global Investment Management. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de strategie van nieuwe fondsen en relaties met investeerders in vastgoedfondsen.

'Met ruim 10 jaar ervaring in het beheer van commerciële vastgoedinvesteringen is Ralf de perfecte kandidaat voor deze functie', zegt Jeffrey H. Schwartz, ProLogis Chairman en Chief Executive Officer. 'Hij kwam in 2006 in dienst bij ProLogis en deze benoeming is een erkenning van zijn bijdragen aan onze successen bij het werven van investeerders voor onze fondsen in Europa en Azië.'

Ralf Wessel was hiervoor Senior Vice President of European Fund and Capital Markets bij ProLogis, waarbij hij verantwoordelijk was voor het beheer van ProLogis' Europese fondsen en het daaraan gerelateerde vastgoed. Voordat hij bij ProLogis in dienst kwam, was hij werkzaam bij Equity Estate, een Nederlandse beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen. Daar was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en structureren van nieuwe beleggingsmiddelen voor internationale investeerders.

Ralf Wessel is doctorandus in Bedrijfseconomie van de Universiteit van Amsterdam en heeft een Master of Science-titel in Vastgoedinvesteringen van de City University Londen.

Simon Nelson volgt Ralf Wessel op als Senior Vice President of Fund Management and Acquisitions Europe, en is tevens Head of Asset Management bij ProLogis European Properties.
'Ik ben blij dat iemand van het kaliber van Simon mij opvolgt en deze benoeming is dan ook welverdiend', zegt Ralf Wessel, Managing Director of Global Investment Management. 'Ik ben er zeker van dat hij stevig leiding zal geven aan onze fondsenwervingsactiviteiten en aan de verdere groei in Europa.'

Simon Nelson trad in 2001 bij ProLogis in dienst, waar hij verantwoordelijk werd voor investeringsacquisities in het zuiden van Europa. Recentelijk was Simon verantwoordelijk voor Europese acquisities en plaatsingen, terwijl hij ook de onafhankelijke portfoliowaarderingen coördineerde. Voordat Simon bij ProLogis kwam, was hij een partner en investeringsdirecteur bij DTZ Frankrijk, waar hij zich bezighield met alle aspecten van commerciële vastgoedontwikkeling. Hij heeft Master of Arts-titels in Frans en Italiaans van de University of Edinburgh en een Master of Science-titel in Vastgoedmanagement en -ontwikkeling van de University of East London.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, met activiteiten in 132 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $40,4 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.884 objecten met een totale oppervlakte van 50,4 miljoen vierkante meter (30 juni 2008). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede
achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van 'America's Most Wanted Companies'. Voor meer informatie: www.prologis.com.