NOVA
Vanavond in Nova: Democratische conventie van start

25-08-2008

Democratische Conventie van start
Barack Obama wordt vanaf vandaag vier dagen lang in het zonnetje gezet. In Denver begint de Democratische Conventie waar Obama officieel aangewezen zal worden als presidentskandidaat. Naast Obama zullen zijn vrouw Michelle en kersverse 'running mate' Joe Biden toespraken houden voor tienduizenden aanhangers.

Correspondent Willem Lust peilt de stemming in Denver.

Lees hier de weblog van Willem Lust.

Vanaf vandaag: Obama '08

Raymann en Obama?

De NPS doet uitgebreid verslag van de Democratische Conventie in Denver. Vanuit een skybox in de Conventiehal presenteert Joost Karhof een speciale dagelijkse talkshow, met Jörgen Raymann als co-host en Prem Radhakishun als reporter op jacht naar de kleurrijke verhalen op straat. Lees meer...

Gewelddadige overval
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een Nederlands echtpaar in de buurt van Rome overvallen door twee Roemeense schaapsherders en met stokken afgetuigd en beroofd. De vrouw werd verkracht. In Italië is door het incident een politieke rel uitgebroken omdat burgemeester Gianni Alemanno van Rome de schuld bij de Nederlanders zelf in de schoenen schuift.

Poezië in West-Vlaanderen
Watou is een klein dorpje in West-Vlaanderen, pal tegen de Franse grens aan. Sinds 28 jaar wordt het iedere zomer overspoeld door een kleine 20.000 poëzieliefhebbers. In de kerk, op boerenerven en bij particulieren thuis word je als toeschouwer geconfronteerd met dichtregels en kunst.

Presentatie: Clairy Polak

(onderwerpen onder voorbehoud)

De running mate van Obama en acht jaar George W. Bush

----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht