Ingezonden persbericht



CHECKPOINT DREAMYOURTOPIA

Amsterdam, 7 Augustus 2008

DOCUMENTAIRE OVER AMSTERDAMSE KUNSTENAAR
DADARA OP BURNING MAN FESTIVAL

Ieder jaar in augustus openbaart zich midden in de woestijn een stad die op geen enkele kaart voorkomt. Duizenden kunstenaars en vrije geesten uit de hele wereld verzamelen zich in Black Rock City om een week lang, geheel zelfvoorzienend, in de verzengende hitte van de woestijn dit kunst festival te beleven.

In de Black Rock Desert van Nevada, USA, vindt van 25 augustus tot 1 september het Burning Man festival plaats. Regisseur Peter Wingender vertrekt aankomend weekend naar Amerika om daar een documentaire te maken over de Amsterdamse kunstenaar DADARA en zijn project CHECKPOINT DREAMYOURTOPIA. De productie van deze documentaire is in handen van Eyeworks Film & TV Drama, Armada Productions en Screentime.

Checkpoint Dreamyourtopia
Het thema van het Burning Man festival is dit jaar `The American Dream' en kunstenaar Dadara is door de organisatie uitgenodigd zijn visie hierop vorm te geven. Dit heeft geleid tot `Checkpoint Dreamyourtopia' - een grenspost om je eigen dromen te betreden. Deze bestaat uit een toegangspoort, een wachttoren, vier muren met beveiligingscamera's prikkeldraad, zoeklichten en de `Department of Dreamland Security'. Tegen de achtergrond van het Burning Man festival zoekt regisseur Peter Wingender samen met Dadara naar de huidige betekenis van the American Dream.

Burning man Checkpoint Dreamyourtopia Burning man

Dadara

Dadara: van flyers en platenhoezen tot megaprojecten op Lowlands en Burning Man. Een moderne beeldend kunstenaar of beter gezegd; mixed media artist. Enerzijds traditioneel met potloodschetsen op papier en schilderijen van acrylverf op canvas. Met exposities in galerieën en musea als Het Stedelijk. Anderzijds modern met animaties en digitaal vormgegeven grafische ontwerpen voor internet, DVD, tijdschriften, advertenties en producten. Daniël Rozenberg, alias Dadara, werd geboren in Polen (1969). Hij verhuisde naar Nederland, deed daar onder andere de TU in Delft, de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en de Kunstacademie in Rotterdam. Dadara's faam verbreidde zich snel dankzij zijn talloze ontwerpen voor cd- en platenhoezen en flyers voor de destijds wereldwijd vermaarde Amsterdamse Roxy. Hij schilderde live in clubs en op evenementen over de hele wereld en in New York, Parijs, Berlijn, Tokio, Amsterdam en Istanbul. Speciale projecten vormen de productie van speakers voor B&O, videoclips, tatoeage evenementen voor het Aids Fonds, een geanimeerde soap serie voor internet, diverse ontwerpen voor advertentie campagnes van verschillende merken (o.a. Absolut Vodka), het ontwerp en de productie van het acht meter hoge standbeeld Grey Man of No Liberty en talloze exposities en tentoonstelling van zijn schilderwerk in binnen- en buitenland.

Checkpoint Dreamyourtopia wordt volgend jaar gepresenteerd als expositie bij Galerie Reflex en zal tevens op Lowlands 2009 komen te staan.

`Keep on dreaming' www.dreamyourtopia.com



Ingezonden persbericht