Ingezonden persbericht


Extra couverts voor
Nationale Restaurant Week

Al 63.000 reserveringen

De zomereditie van de Nationale Restaurant Week 2008 is een razend succes. In de eerste uren na opening van het reserveersysteem waren per seconde maar liefst 2700 geïnteresseerden actief op de site. Ruim 63.000 personen reserveerden reeds bij een van de deelnemende toprestaurants. Door die enorme belangstelling heeft DiningCity.com zich de afgelopen week ingespannen om extra couverts toe te kunnen voegen aan de lijst. Het resultaat is een aanvulling van de totale deelnemerslijst met 16 nieuwe restaurants, waaronder sterrenrestaurant Avantgarde in Eindhoven. Op dinsdag 19 augustus kan vanaf 14.00 uur worden gereserveerd voor de extra plaatsen bij onder andere Ron Blaauw (**) in Ouderkerk aan de Amstel, Amarone (*) in Rotterdam, Hermitage (*) in Rijsoord, De Nederlanden in Vreelandt aan de Vecht, Lindehof (*) in Nuenen, Avantgarde (*) in Eindhoven en Basiliek (*) in Harderwijk.

Het concept

Volgens het concept van dit grootste culinaire evenement van Nederland kunnen gasten van 25 t/m 31 augustus 2008 voor slechts ¤ 20,00 of ¤ 25,00 genieten van respectievelijk een drie gangenlunch of -diner op topniveau. Voor het eerst doet ook een 2 Sterrenrestaurant, Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, mee aan het initiatief. In totaal zijn ruim 500 toprestaurants door heel Nederland, waaronder dertien restaurants met een Michelinster, opgenomen in de lijst. Reserveren is alleen online mogelijk via www.restaurantweek.nl. De plaatsen zijn beperkt beschikbaar en op is op!

Nationale Restaurant Week Publieksprijs

Na afloop van de Nationale Restaurant Week beoordelen de fijnproevers de eetgelegenheden. Het best gewaardeerde etablissement is de winnaar van de Nationale Restaurant Week Publieksprijs. Deze prijs is de enige in de Nederlandse culinaire wereld, die door de gasten zelf wordt toegekend.

DiningCity.com

De Nationale Restaurant Week is een initiatief van DiningCity.com, de toonaangevende online restaurantgids. Momenteel is DiningCity.com actief in Nederland en internationaal zijn de steden Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs Hong Kong vertegenwoordigd. DiningCity.com geeft uitgebreide restaurantinformatie en de bezoeker kan direct online reserveren bij het restaurant van zijn keuze.

Partners van de Nationale Restaurant Week zijn Horeca Nederland, American Express, Delicious. Magazine, Acqua Panna/San Pellegrino, Ferrari (spumante) en M-Visible.

1484172.jpg