Gemeente Rotterdam

Nr. 33
22 augustus 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 25 t/m 31 augustus 2008

Wethouder Baljeu ontvangt Russische delegatie
Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) ontvangt maandag 25 augustus om 11.00 uur een Russische delegatie in het stadhuis, aan de Coolsingel 40. De delegatie bestaat uit een bestuurder en vertegenwoordigers van sociale instellingen en diensten van steden uit de omgeving van Moskou. Het doel van het bezoek is te oriënteren op de sociale thema's in Nederland en ervaringen uit te wisselen met Nederlandse collega's. Naast Rotterdam bezoekt de delegatie ook Amsterdam en den Haag. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Pieter Bas Simons, tel. 010 - 417 2161)

Wethouder Harbers opent pilot havenbanen in de wijk Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) verricht op maandag 25 augustus om 14.00 uur de starthandeling van het project 'Havenbanen in de wijk' in Spartapark Oost. Verschillende havenbedrijven en opleidingscentra presenteren zich op 25, 27 en 28 augustus op spectaculaire wijze aan jongeren in hun eigen leefomgeving. Dit project laat jongeren in hun eigen wijk kennis maken met logistieke banen in het havengebied. Daarbij draait het om zelf ervaren en vooral zelf dóen! Rotterdam wil met dit project de jongeren meer bij de haven betrekken en ze in contact brengen met bedrijven uit de haven. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, afdeling Concerncommunicatie, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 3835 of 06 - 5107 4786)

Wethouder Bolsius deelt bloemstukjes uit aan patiënten Daniël den Hoed Kliniek Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) deelt woensdag 27 augustus om 16.15 uur met kinderen bloemstukjes uit aan de patiënten van de Daniël den Hoed Kliniek, aan de Groene Hilledijk 301. De bloemstukjes zijn door de kinderen gemaakt. Het uitdelen gebeurt tijdens het derde Opzoomerstraatfeest aan de Groene Zoom. Opzoomeren kenmerkt zich door initiatieven van enkele bewoners. Zij stimuleren de rest van de straat om deel te nemen aan straatactiviteiten. Deze doe-het-zelf activiteiten zijn vooral gericht op het verbeteren van onderling contact, vaak in combinatie met praktische initiatieven op het gebied van schoon, groen, kinderen en veiligheid. (Voor meer informatie: Opzoomer mee, Martin van Loon, tel. 010 - 213 10 55)

Wethouder Bolsius opent kunstgrasveld hockeyvereniging Leonidas Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent zaterdag 30 augustus om 13.15 uur het vijfde kunstgrasveld van hockeyvereniging Leonidas, aan de Kralinger Esch 1. De opening van het kunstgrasveld valt tegelijk met het 75-jarige bestaan van de vereniging. Het kunstgrasveld voegt extra capaciteit en kwaliteit toe. Hiermee kan de nieuwe aanwas van leden goed het hoofd worden geboden. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

Burgemeester Opstelten opent het Veerhavenconcert
Burgemeester Ivo Opstelten opent zaterdag 30 augustus om 20.00 uur in de Rotterdamse Veerhaven. Het OVG Veerhavenconcert is uitgegroeid tot een uniek evenement dat dit jaar voor de 6e keer wordt georganiseerd. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yves Abel treedt op met aansprekende solisten Paul Vincent en Agnesa Tothova. Extra interessant dit jaar is de bijdrage van het Nederlands Concert Koor dat met 60 personen beroemde koorwerken vertolkt. Naast alle grote evenementen in Rotterdam vindt Opstelten het Veerhavenconcert een mooi en intiem evenement. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, afdeling Concerncommunicatie, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 9119)

Wethouder Bolsius opent het Veerhavenjuniorconcert Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent zondag 31 augustus om 14.00 uur het Veerhavenjuniorconcert aan de Veerhaven. Het Veerhavenjuniorconcert is een veelbelovend klassiek openluchtconcert voor en door kinderen met medewerking van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest, de SKVR en War Child. Het concert is gratis toegankelijk voor publiek en wordt gepresenteerd door Chris en Vivienne, het voormalig presentatieduo van Nickelodeon. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

En verder...
opent burgemeester Ivo Opstelten maandag 25 augustus om 10.00 uur het studiejaar van Hogeschool INHOLLAND in de Rotterdamse Topsporthal. Ongeveer 2000 eerstejaarsstudenten zijn daarbij aanwezig. Opstelten richt het woord aan deze nieuwe lichting studenten. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, afdeling Concerncommunicatie, Maarten Molenbeek, tel. 010 - 417 3812 of 06 - 2266 1917)

noot voor de redactie/