Raad van State


maandag 25 augustus 2008
10.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "De Run 6000 ASML" van de gemeente Veldhoven. Het plan maakt de uitbreiding van bedrijventerrein De Run, langs de A2 in Veldhoven, mogelijk. Op het terrein staan meerdere panden van chipfabrikant ASML. Onder meer een nabijgelegen staalbedrijf is het niet eens met de uitbreiding en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vreest onder meer voor een toename van verkeersoverlast en hinder voor zijn bedrijf als gevolg van de bouwwerkzaamheden. Ook is hij bang voor geluidsoverlast. (zaaknummer 200708514/1)

13.30 uur

Zitting over de intrekking door het college van burgemeester en wethouders van Weert van de milieuvergunningen van Schutterij St. Cornelius in Weert voor alle schietactiviteiten (Oud-Limburs schieten). Het gaat om vergunningen die in 1982 en 1990 aan de schutterij zijn verleend. Een inwoner van Weert heeft om de intrekking verzocht. Hij vreest voor onveilige situaties en bodemverontreiniging als gevolg van het schieten. De schutterij is het niet eens met de intrekking door het gemeentebestuur en verzoekt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State die te schorsen. In een eerdere procedure weigerde het college nog de vergunningen in te trekken. Het beroep van de inwoner tegen deze weigering werd door de Raad van State echter gegrond verklaard, onder meer omdat niet was voorzien in kogelvangers bij de schietinrichtingen. Deze uitspraak van 6 februari 2008 is onder de zaaknummers 200701984/1 en 200701991/1 te raadplegen op deze site. (zaaknummer 200804276/2)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

14.30 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland heeft verleend aan Oiltanking Amsterdam B.V. Het bedrijf, dat onder meer opslagtanks exploiteert, is het met een aantal voorschriften in de vergunning niet eens en verzoekt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de vergunning te schorsen. (zaaknummer 200804351/2)