Gemeente Nijkerk


Herinrichting openbare ruimte Campenbuurt

Op dinsdagavond 3 juni 2008 is het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de openbare ruimte in de Campenbuurt gepresenteerd in het stadhuis van Nijkerk.

Tijdens deze inloopavond zijn mondeling en schriftelijk reacties gegeven op het voorlopig ontwerp. De binnengekomen reacties zijn doorgenomen en al dan niet opgenomen in het definitief ontwerp. Hieronder vindt u de meest voorkomende reacties en wat de gemeente met deze wensen heeft gedaan.

Parkeerruimte
Er komen voor de appartementen in de Douwencamp, in de toegangsweg naar elk hofje, vier extra parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn specifiek voor de bewoners van de hofjes en extra naast de parkeerplaatsen die in de Douwencamp waren opgenomen.

Volgens een aantal bewoners staan bij het binnenkomen van de wijk via de Steenbeek regelmatig autos op de rijbaan geparkeerd waardoor onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties ontstaan. Hier zijn nu parkeerplaatsen ingepast om dit te voorkomen.

Een aantal reacties had betrekking op extra parkeerruimte aan de Gildenstraat. Dit verzoek hebben we niet meegenomen in het definitief ontwerp omdat een goede verkeersdoorstroming in deze hoofdweg van belang is.

Groen
In de straten Lanecamp, Heinencamp, Douwencamp, Scherpencamp en Ulst zullen volgens plan alle bestaande straatbomen worden verwijderd. Dit is nodig omdat deze volgroeid en voor een gedeelte in slechte staat zijn.
Gelet op de vele reacties van bewoners zal op een aantal plaatsen wel weer nieuwe bomen geplaatst worden.

In de groene zone worden voor bewoners overlastgevende bomen gekapt. Daar waar teveel kaalslag ontstaat worden nieuwe bomen geplaatst.

Verkeer
In de straten Heinencamp, Lanecamp en een gedeelte van de Scherpencamp is éénrichtingsverkeer opgenomen.

Speelvoorzieningen
Aan de Heinencamp zal in tegenstelling tot het voorontwerp in het definitieve ontwerp een kleine speelgelegenheid komen voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Procedure
In het kader van de gemeentelijke inspraakprocedure ligt het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Campenbuurt vanaf 27 augustus 2008 gedurende vier weken ter inzage op het Stadhuis van Nijkerk.
In deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken.