Ten Cate NV

KONINKLIJKE TEN CATE NV

Persbericht
corporate communicatie

Hockeydames scoren Olympisch goud op Nederlandse bodem

Koninklijke Ten Cate nv feliciteert de hockeydames met het behalen van de gouden medaille. Een topprestatie op Nederlandse bodem, want het kunstgrassysteem waarop zij hun winnende wedstrijden speelden is gemaakt van kunstgrasvezels van TenCate.

Het behalen van de gouden medaille op de Olympische Spelen is een prestatie van het hoogste niveau. Bestuursvoorzitter en CEO Loek de Vries van TenCate: "Ik feliciteer de hockeydames met deze topprestatie. En ook nog op eigen bodem! Het voelde vast als een thuiswedstrijd."

TenCate heeft samen met haar Australische partner Sports Technology International de kunstgrasvelden ontwikkeld waarop in Beijing de Olympische hockeywedstrijden werden gespeeld. Elk kunstgrasveld is als een systeem opgebouwd, waardoor de beste spelprestaties ­ zoals de balrol ­ en de hoogst mogelijke fysieke bescherming worden gerealiseerd, zoals de veilige ondergrond op basis van de TenCate LSR® vezel en de verhoogde schokabsorptie. Gebleken is dat ook de verhoogde waterafvoer van dit systeem geen overbodige luxe was in het Chinese klimaat.

Bij TenCate is de veiligheid van sporters en het voorkomen van blessures uitgangspunt bij nieuwe ontwikkelingen van kunstgrassystemen. De Olympische velden zijn en blijven voor TenCate belangrijke referentieprojecten voor veilige en duurzame hockeyvelden. Op verzoek van de Chinese Hockey Association werden de hockeyvelden omringd door een gele en rode strook die de kleuren van de Chinese vlag symboliseren.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, vrijdag 22 augustus 2008