Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber sluit zich aan bij BreedNet
BreedNet gaat nationaal met toetreding Eurofiber

Utrecht, 25 augustus 2008 Glasvezelaanbieder Eurofiber heeft zich aangesloten bij BreedNet, het grootste zakelijke glasvezelinitiatief van Nederland. Het glasvezelnetwerk van Eurofiber is vanaf heden beschikbaar binnen BreedNet. Met de toetreding van Eurofiber kan BreedNet haar grenzen gaan verleggen. Eurofiber biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid om ook buiten het huidige projectgebied aan te sluiten op BreedNet. Door de opschaling van BreedNet wordt het grootste open glasvezelnetwerk van Nederland aantrekkelijker voor zowel de bedrijven, instellingen als de dienstenaanbieders.

Eurofiber is de vierde aanbieder van glasvezel die zich aansluit bij BreedNet, het open netwerk in de Noordvleugel van de Randstad waarmee het gebruik van innovatieve diensten door wordt gestimuleerd. Door de vraagbundeling van BreedNet kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven glasvezeldiensten afnemen.

BreedNet krijgt nationaal karakter
Met de toetreding van Eurofiber kan BreedNet haar leveringsgebied vergroten. Het huidige netwerk van Eurofiber heeft een landelijke dekking met ruim 8.000 kilometer netwerk. BreedNet is blij met de toetreding van Eurofiber tot ons netwerk , zegt Jouko Huismans projectleider van BreedNet. Als BreedNet hebben we altijd de ambitie gehad om uit te groeien tot het grootste open netwerk van Nederland. Met meer aanbieders heb je een optimale marktwerking. Wij zijn weer een stap verder om de digitale toegangspoort van Europa te worden. De toetreding van Eurofiber levert een grote bijdrage aan het verwezenlijken van deze ambities. Eurofiber biedt binnenkort ook buiten het huidige leveringsgebied van BreedNet glasvezel met vergelijkbare gunstige tarieven en voorwaarden als binnen het gebied.

Open netwerk
Het open netwerk is een van de redenen waarom BreedNet goed past bij Eurofiber , aldus Alex Goldblum, directeur Eurofiber. Door onze inbreng krijgt het open karakter van BreedNet een extra impuls. De grotere dekking van BreedNet met Eurofiber als BreedNetaanbieder maakt het netwerk aantrekkelijker voor dienstenaanbieders. De concurrentie op het netwerk neemt hierdoor toe, wat gunstig kan zijn voor de bedrijven en instellingen die aangesloten zijn. Daarnaast krijgen meer bedrijven toegang tot BreedNet door het uitgebreide leveringsgebied.


- Einde bericht -

Over BreedNet
Het project BreedNet stimuleert ondernemers in het MKB en maatschappelijke instellingen meer gebruik te gaan maken van de innovatieve mogelijkheden van glasvezel. Via BreedNet wordt de vraag bij het MKB en maatschappelijke instellingen gebundeld waardoor schaalgrootte ontstaat. De aanbieders van glasvezel kunnen hierdoor met een scherp aanbod komen. BreedNet maakt gebruik van een open netwerk. Dat betekent dat iedere aanbieder van diensten als telefonie, internet, televisie, camerabewaking en ICT-beheer via het netwerk van BreedNet hun diensten kunnen aanbieden.

Het project BreedNet wordt uitgevoerd door stichting iMMovator Cross Media Network en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken in het kader van de stimuleringsregeling Pieken in de Delta . Daarnaast dragen ook de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, de veertien deelnemende gemeenten Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Amsterdam, Hilversum, Almere, Lelystad, Amersfoort, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen, Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam bij aan dit project.

Voor meer informatie en de postcodecheck www.breednet.nl

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com